Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Magistraţii nu au solicitat pază sau protecţie


   Magistrații vrânceni nu au solicitat pază și protecție din partea poliției  nici anul trecut. Chiar dacă aceștia condamnă multe persoane la închisoare, nu s-au confruntat cu situații în care să primească amenințări sau să se teamă pentru integritatea lor corporală, astfel încât să se impună să fie protejați de gardă de corp. „Niciun magistrat de la Tribunalul Vrancea nu a formulat cerere în vederea asigurării unor măsuri speciale de protecție împotriva amenințărilor, violențelor sau a oricăror fapte care ar putea să-i pună în pericol pe ei, familiile sau bunurile lor”, ne-au transmis reprezentanții Biroului de Presă din cadrul Tribunalului Vrancea.
   Unii magistrați povestesc cu mândrie că după ani de zile de la condamnarea vreunei persoane, atunci când s-au întâlnit pe stradă, s-au salutat, ba chiar și-au dat mâna prietenește. Au fost și cazuri când după condamnare, deținuții nemulțumiți de pedeapă le-au scris judecătorilor depeșe pline de reproșuri, dar fără să amenințe.
   Nu numai magistrații în funcție au dreptul de a li se asigura măsuri speciale de protecție împotriva amenințărilor, violențelor sau a oricăror fapte care îi pun în pericol pe ei, familiile sau bunurile lor, ci și cei pensionați. Potrivit Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, „judecătorii și procurorii beneficiază de despăgubiri acordate din fondurile bugetare ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, ale Ministerului Justiției și Libertăților Cetățenești, Ministerului Public sau, în cazul judecătorilor și procurorilor militari, din fondurile Ministerului Apărării Naționale, în cazul în care viața, sănătatea ori bunurile le sunt afectate în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu acestea”.
   Aceste despăgubiri se acordă cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?