Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

201 acţiuni de divorţ la judecătoriile vrâncene


   Dacă sezonul nunților începe vara, sezonul divorțurilor începe din prima zi a anului. Nici nu se deschid bine birourile lucrătorilor din judecătorii după sărbători, că, supărați pe jumătățile lor, vrâncenii deschid acțiuni în instanță prin care solicită desfacerea căsătoriilor.
   De la începutul anului și până în prezent, la toate judecătoriile din județ au fost deschise 201 acțiuni de divorț. Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, cele mai multe au fost înregistrate pe rolul Judecătoriei Focșani, respectiv 152 de dosare. Cifra mare se dato-rează cel mai probabil și faptului că la această instanță sunt arondate cele mai multe comune din județ, dar și municipiul Focșani.
Primul dosar de divorț înregistrat la instanța din Focșani a intrat pe rol în ziua de 3 ianuarie, acțiunea fiind ulterior admisă. Zece dintre cauzele nou intrate anul acesta, se vor soluționa prin acordul părților.
   La Judecătoria Panciu, s-au înregistrat în primele trei luni 27 de dosare având ca obiect divorțul, primul fiind înregistrat în data de 9 ianuarie. Acțiunea a fost declanșată de o femeie, dar instanța nu i-a dat câștig de cauză, acțiunea fiind respinsă ca neîntemeiată.
   La Adjud, primul cuplu care a decis să se despartă a venit la Judecătorie în ziua de 4 ianuarie, până în prezent pe rolul acestei instanțe înregistrându-se 22 de dosare de divorț. Cel mai probabil, vrâncenii preferă divorțul clasic la Judecătorie pentru că este mai ieftin. În instanță, taxa judiciară de timbru costă 39 de lei, iar pentru cei care dovedesc că nu au niciun fel de venituri doar 8 lei. Dacă părțile aleg să se reprezinte singure, economi-sesc și mai mulți bani, căci nu mai plătesc avocați. Alte variante ar fi să se prezinte la ofițerul de stare civilă sau la notar, dar în acest caz i-ar costa câteva sute de lei.

Doar 33 de căsătorii

   În timp ce instanțele sunt pline de povești de dragoste destrămate, mai puțini focșăneni au ales să își lege destinele la începutul acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Potrivit datelor puse la dispoziție de Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Focșani, de la 1 ianuarie până la 30 martie 2012, s-au înregistrat 33 de căsătorii, în timp ce anul trecut, în aceeași perioadă, au fost oficiate 58 de căsătorii.
   Până la această dată s-au înregistrat 305 decese, comparativ cu 262, câte au fost anul trecut. De asemenea, anul acesta s-au născut 567 de copii, similar cu numărul înregistrat anul trecut.
Patru focșăneni și-au schimbat numele de la începutul anului. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?