Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO şi GALERIE FOTO: Impact violent cu un camion al armatei


 

   Un bărbat de 33 de ani, din Focșani, a ajuns la spital în comă, după ce a fost implicat într-un accident rutier. Evenimentul s-a produs ieri, pe Drumul European E 85, în afara localității Bizighești. Autoutilitara condusă de victimă, un Opel Vivaro, ce transporta deșeuri medicale, s-a izbit violent de un camion al armatei, care era încărcat cu combustibil. În urma impactului, șoferul de 33 de ani a rămas prins între fiarele mașinii, el fiind scos de pompierii de la descarcerare după aproximativ 40 de minute.

   Un bărbat de 33 de ani se zbate între viață și moarte, după ce mașina pe care o conducea s-a izbit violent de un camion al armatei. Accidentul s-a produs ieri, în jurul orei 15.00, în afara localității Bizighești. Ambele autoturisme se îndreptau către Tișița. Din motive încă necunoscute, mașina condusă de Toader Daniel G., de 33 de ani, din Focșani, a intrat în spatele camionului armatei. Impactul a fost foarte puternic, astfel încât partea din față a mașinii Opel Vivaro s-a făcut praf.
Åžoferul de 33 de ani a rămas prins între fiarele mașinii, fiind scos de pompierii de la descarcerare după aproximativ 40 de minute. „Pompierii militari au acționat pentru descarcerarea șoferului, care rămăsese blocat între scaun și bord. Intervenția a durat aproximativ 40 de minute. Ulterior, pacientul a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la spital”, a declarat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
   După ce a fost scos din mașina distrusă, șoferul rănit a fost predat medicilor de pe ambulanță, care i-au acordat primul ajutor, apoi l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Focșani. Medicii spun că starea șoferului este extrem de gravă. Este în comă, a suferit mai multe traumatisme și un șoc hemoragic. După investigații, a fost transferat în Secția de Terapie Intensivă.
   Anchetatorii nu exclud varianta ca șoferul să fi avut ceva viteză și să fi observat târziu camionul armatei. Unul dintre martori ne-a spus că mașina armatei mergea destul de încet, iar Opelul Vivaro era în spatele acesteia. Åžoferul Opelului a vrut să depășească camionul, dar nu a reușit, pentru că un șofer se angajase în depășirea sa. A pus frână, apoi s-a izbit de camionul armatei, susține martorul.
   Polițiștii fac verificări pentru a stabili cum s-a produs acest accident. „Din primele verificări, s-a stabilit faptul că șoferul unei autoutilitare a intrat în spatele unui camion al armatei, care transporta carburant. Vom audia martorii și vom continua cercetările pentru a stabili cu exactitate modul în care s-a produs accidentul”, a afirmat inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere.

Camionul armatei era încărcat cu benzină

   Militarul care se afla la volanul camionului DAC a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ.
   Camionul armatei se îndrepta către Bîrlad și era încărcat cu butoaie, în care se afla carburant. Pentru că exista riscul ca benzina să se scurgă din butoaie, la fața locului a ajuns și un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu o autospecială de lucru, cu apă și spumă.
Accidentul a fost anunțat de un cetățean de origine străină. De altfel, el le-a povestit oamenilor legii ce s-a întâmplat pe șosea. De asemenea, înainte ca medicii să ajungă la locul accidentului, martorul a încercat să-i acorde victimei primul-ajutor.
   Dat fiind faptul că în evenimentul rutier a fost implicat și camionul armatei, la fața locului au ajuns și reprezentanții Poliției Militare, care vor face verificări cu privire la modul în care s-a produs accidentul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?