Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Hitler, în reclamă la şampon


   Un spot publicitar pentru un șampon, în care apare Adolf Hitler, a suscitat furia comunităților evreiești din Turcia și din străinătate, provocând reacții acerbe împotriva creatorului acestuia. „Este total inacceptabil ca Hitler, exemplul cel mai izbitor de cruzime și sălbăticie (…), să fie utilizat într-o reclamă, cu scopul de a ieși în evidență sau de a suscita interesul”, a declarat comunitatea evreiască din Turcia, criticând sever acest spot difuzat începând de săptămâna trecută.
   Clipul de 12 secunde, dublat în turcă și cu subtitrare în germană, îl înfățișează pe Hitler susținând un discurs entuziast și îndemnând clienții bărbați să cumpere un produs care este „un șampon 100% masculin”. „Dacă nu purtați rochia unei femei, nu ar trebui să îi utilizați nici șamponul”, spune un Hitler dublat în turcă, buzele din imagine fiind aproape sincronizate cu vocea care îl dublează.
   Evreii din Turcia au anunțat că au contactat agenția de publicitate cerându-i să retragă spotul, lucru pe care, potrivit acestora, încă nu l-a făcut, și că așteaptă să fie prezentate scuze în mod public. În afara Turciei, Liga împotriva defăimării (ADL) cu sediul în Statele Unite a declarat că este „revoltată” de utilizarea lui Hitler într-un spot publicitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?