Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Analize mai scumpe la DSP


   Analizele care pot fi efectuate de medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, se vor scumpi. La sfârșitul săptămânii trecute, în Monitorul Oficial a fost publicat un ordin, care obligă DSP-urile să majoreze tarifele practicate în cadrul laboratoarelor de analize medicale. Noul ordin presupune mărirea tarifelor, în medie, cu 30%.
   De exemplu, dacă în prezent pentru un exudat faringian se plătește 13 lei, ordinul prevede o creștere la 25 de lei, iar o determinare a anticorpilor pentru o hepatită de tip B, pentru care se plătește acum 27 de lei, după intrarea în vigoare a noii legi va costa 60 de lei.
   În momentul în care ordinul a fost publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, oficialii au spus că prețurile nu au mai fost majorate în ultimii cinci ani, însă, între timp, au crescut costurile de service, de funcționare a aparaturii și cele pentru achiziționarea reactivilor. Totuși, o parte dintre investigațiile de laborator nu își vor modifica prețurile, rămânând astfel sub prețul celor din laboratoarele private. Prin acestea se numără tariful pentru testul VDRL, care va rămâne la 10 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?