Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

VIDEO şi GALERIE FOTO: Avansări în grad, trofee şi dineu, de Ziua Poliţiei


  

 

Polițiștii vrânceni s-au îmbrăcat ieri, la patru ace și s-au adunat în sala de ședințe a Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea pentru a lua parte la manifestările organizate cu ocazia Zilei Poliției Române, zi care se sărbătorește în fiecare an pe data de 25 martie, de Buna Vestire. După avansări, premieri și mesaje, polițiștii au participat la un dineu organizat la Restaurantul Zimbru din Focșani. La ceas aniversar le-au fost alături președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, primarul Decebal Bacinschi, dar și șefii mai multor instituții din județ. Marian Oprișan le-a urat polițiștilor vrânceni „La mulți ani, să fiți sănătoși și să aveți grijă de familiile dumneavoastră așa cum aveți grijă și de comunitatea județului Vrancea”.

   Poliția împlinește duminică, 190 de ani de la înființare. Polițiștii vrânceni au organizat și ei o serie de manifestări dedicate acestei zile. Ca în fiecare an, polițiștii s-au îmbrăcat la patru ace și s-au adunat în sala de șe-dințe a Inspectoratului pentru a marca evenimentul. Unii dintre oamenii legii au așteptat această zi cu un mai mare interes, deoarece au fost avansați în grad. Trei dintre ei, respectiv ofițerul Claudiu Ene și subofițerii Marius Floroiu și Eugen Å¢ârdea au fost avansați în grad înainte de termen, pentru că s-au remarcat prin modul în care și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu. După manifestările organizate la sediul IPJ, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, conducerea Poliției, șefii de servicii, dar și alți invitați au mers la un local din Focșani pentru a lua masa.
   Marian Oprișan le-a mulțumit polițiștilor vrânceni pentru modul în care își îndeplinesc atribuțiile de serviciu și pentru grija pe care o au față de comunitatea județului Vrancea. „Vreau să le transmit polițiștilor de ziua lor la mulți ani, să fie sănătoși și să aibă grijă de familiile lor așa cum au grijă și de comunitatea județului Vrancea. Îi rog să-și păstreze profesionalismul și să-și păstreze echidistanța pentru că sarcina polițiștilor este de a apăra, prin lege, cu orice preț, viața, integritatea și bunurile cetățenilor județului Vrancea”, a transmis Marian Oprișan.

Control politic, chiar de ziua polițiștilor

   Åžeful administrației județene a amintit și de controlul care este în desfășurare la Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea și le-a transmis polițiștilor să-și păstreze verticalitatea și profesionalismul de care au dat dovadă. „Este păcat că de Ziua Poliției, decidenții puterii portocalii încearcă un lucru disperat și anume să schimbe conducerea Inspectora-tului Județean de Poliție Vrancea pe criterii politice cu dorința clară de a frauda alegerile locale care urmează pe data de 10 iunie 2012. Le transmit polițiștilor să-și păstreze verticalitatea, să-și păstreze profesionalismul de care au dat dovadă până acum. Ei trebuie să știe că vremurile trec și indiferent dacă vor rămâne urme, eu cred că populația județului Vrancea va ști să procedeze astfel încât cei care au comis abuzuri și mă refer la politicieni, să plătească toate aceste lucruri”, a afirmat Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Peste 140 de polițiști avansați în grad

   Unii dintre oamenii legii au așteptat cu nerăbdare festivitatea de ieri, pentru că au fost avansați în grad. În această situație s-au aflat peste 140 de ofițeri și subofițeri. Printre polițiștii care au fost avansați în grad s-a numărat șeful Poliției Municipiului Focșani, Gicu Avasiloaie care de ieri, este comisar șef.
   De asemenea, la gradul de comisar au fost avansați Cătălin Candea și colegul său Adrian Ciupercă din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, iar Cristi Manta, din cadrul aceluiași Serviciu a fost avansat la gradul de inspector. Un alt polițist care a fost avansat la gradul de comisar șef este Tomiță Lazăr, șeful Serviciului de Intervenție Rapidă, iar colegul său Viorel Damian este de ieri, comisar.
   La gradul de comisar șef a fost avansat și șeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Vasile Ochean, dar și șeful Poliției orașului Panciu, Constantin Belibou. Tot la gradul de comisar șef a fost avansat și Daniel Popescu, șeful Serviciului Urmăriți.
   Întrebat dacă este normal ca un polițist depistat băut la volan, respectiv comisarul Candea, să fie avansat, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a afirmat că el militează în continuare pentru dreptul constituțional al oricărei persoane și anume prezumția de nevinovăție. „Nu comentez acest aspect. Resorturile poliției și mijloacele prin care se fac avansările sunt regulamentele interne ale Poliției Române. Eu cred că totuși aceste lucruri vor fi elucidate, nu vă pot spune eu dacă merita sau dacă nu merita să fie avansat un polițist care a fost prins băut la volan. Nu știu dacă există o hotărâre judecătorească definitivă. Neavând o hotărâre definitivă în această situație, eu militez în conti-nuare pentru dreptul constituțional al oricărei persoane și anume prezumția de nevinovăție. Eu pot să vă spun că modul în care PDL a condus România, modul dezastruos în care a condus România a generat un haos total prin instituțiile statului român. Uitându-vă doar la statistici și la modul în care a crescut infracționalitatea în România vă puteți da seama clar că șefii portocalii ai acestor instituții sunt absolut incompetenți și nu sunt buni de absolut nimic”, a încheiat Marian Oprișan.

Diplome și cupe pentru polițiști, jurnaliști și rezerviști

   În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Poliției Române le-au fost înmânate diplome câștigătorilor competițiilor sportive organizate cu ocazia Zilei Poliției Române, dar și jurnaliștilor și rezerviștilor care au tras cu pistoalele. Astfel, la fotbal, cei mai buni au fost polițiștii din echipa Poliției Municipiului Focșani. Pe locul II s-a situat echipa Poliției municipiului Adjud, iar pe locul III s-a clasat echipa de fotbal a Inspectoratului de Poliție Județean.
   Diplome și cupe au primit și polițiștii, jurnaliștii și rezerviștii care au tras cel mai bine cu pistolul. Astfel, în rândul jurnaliștilor, cel mai bun trăgător a fost Daniel Gîrleanu, reporter „Monitorul de Vrancea”, iar pe locul II s-a clasat Tiberiu Condrea, „Ziarul de Astăzi”.
   În rândul polițiștilor, cel mai bun pistolar a fost agentul șef Ionel Dinu, de la Serviciul de Intervenție Rapidă care s-a clasat pe locul I, agentul șef adjunct Ionel Niță, din cadrul aceluiași Serviciu s-a clasat pe locul II, iar pe locul III s-a clasat subcomi-sarul Radu Neculai de la Secția de Poliție Rurală Cotești.
   În rândul rezerviștilor, cel mai bun trăgător a fost  colonel ( r ) Nedelcu Constantin, urmat de  plutonierul adjutant șef ( r ) Oprea Porumb și colonel ( r ) Costel Băluță. La finalul manifestărilor, șeful Poliției vrâncene, comisarul șef Ionel Popescu le-a făcut subalternilor câteva urări. „Vă doresc multă sănătate și un an liniștit deși premisele nu sunt foarte bune în acest sens. Trebuie să fim uniți și să dovedim acest lucru și în viața noastră cotidiană care nu este deloc simplă și nici ușoară”, a spus comisarul șef Popescu.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?