Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Opt întrebuinţări ale uleiului de măsline la care nu te-ai fi gândit


Cât este de sănătos uleiul de măsline știm cu toții. Beneficiile lui sunt ultracunoscute. Iată că uleiul de măsline este folosit în locuri în care nici măcar nu v-ați fi gândit că poate fi utilizat.
 
 1. În bucătărie uleiul de măsline face minuni. Åži nu vorbim aici despre mâncăruri. Ci despre curățenie. După ce ați folosit tocătorul, spălați-l iar când s-a uscat ștergeți-l cu o cârpă îmbibată în ulei de măsline. Tigăile și aparatele din inox vor arăta minunat dacă, după ce le curățați, le stropiți cu un amestec apă-ulei (o pătrime ulei, restul apă).
 
 2. Mănușile de piele, precum și pantofii vor fi revigorați după ce vor fi curățați cu ulei de măsline. Puneți câteva picături pe o cârpă moale și frecați cu ele pielea. Veți fi surprinși de rezultat.
 
 3. Dacă aveți plante de apartament, știți cu siguranță ce greu este să le întreții. Captează mult praf și îți ia o veșnicie să le cureți. Uleiul de măsline însă vă vine în ajutor. Pulverizați o soluție din apă cu ulei de măsline, apoi ștergeți cu o cârpă moale. Veți scăpa și de praf, iar frunzele vor străluci.
 
 4. Petele de pe mobilă dispar ca prin minune dacă utilizați o soluție realizată din ulei de măsline și zeamă de lămâie (o treime lămâie, restul ulei extravirgin).
 
 5. Chiar și cârtițele sunt puse pe fugă de uleiul minune, dacă îmbibați o cârpă în ulei și o înfundați în mușuroi.
 
 6. Rugina va sta departe de uneltele voastre de grădinărit dacă după fiecare utilizare le veți unge, bineînțeles, cu ulei de măsline.
 
 7. Vreți să scăpați de grăsimea de pe mâini? Evident, uleiul de măsline este soluția. Frecați mâinile și apoi ștergeți-vă cu un șervet de hârtie.
Grăsimea va dispărea imediat.
 
 8. Aveți mâinile și picioarele uscate? Înainte de culcare frecați-vă cu ulei de măsline. Puneți-vă apoi mănuși și șosete, iar dimineață veți simți diferența.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?