Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

VIDEO : Mircea Diaconu va fi înmormântat, astăzi, cu onoruri militare


   Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Mircea Diaconu, va fi înmormântat, astăzi, cu onoruri militare, la cimitirul din localitatea Jariștea. Ceremonialul de înmormântare va începe la ora 11.00, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Piața Unirii. Slujba de înmormântare va fi oficiată de un sobor de preoți condus de Înalt Prea Sfinția Sa, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Epifanie Norocel. La ceremonial va participa și președintele PSD, Victor Ponta. Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Mircea Diaconu, a încetat din viață, sâmbătă dimineață, la Spitalul de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. El avea 78 de ani și suferea de o boală incurabilă.

   Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Mircea Diaconu, va fi înmormântat, astăzi, cu onoruri militare, la cimitirul din localitatea Jariștea. Ceremonialul de înmormântare va începe la ora 11.00, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Piața Unirii. Slujba de înmormântare va fi oficiată de un sobor de peste 30 de preoți condus de Înalt Prea Sfinția Sa, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Epifanie Norocel.
   După slujba religioasă, militarii de la Garnizoana Focșani vor trage salve de armă în memoria lui Mircea Diaconu. După acest moment, sicriul cu trupul neînsuflețit al vicepreședintelui Mircea Diaconu va fi urcat într-un camion militar care îl va transporta pe traseul Piața Unirii – Consiliul Județean -Catedrala Neamului „Cuvioasa Parascheva” – strada Republicii – Teatrul „Maior Gh. Pastia” – strada Cuza Vodă – Colegiul Național Al. Ioan Cuza – strada Ana Ipătescu – Direcția Silvică – Sediul PSD Vrancea. De aici, cortegiul funerar se va îndrepta către primăria din localitatea Jariștea și ulterior se va opri pentru câteva minute la locuința pe care regretatul Mircea Diaconu o avea în localitate, după care se va îndrepta către cimitirul din Jariștea. Mircea Diaconu va fi înmormântat alături de soția lui Silvia, care a decedat în urmă cu aproape doi ani.

„Åži-a trăit viața cu demnitate”

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Mircea Diaconu, era decanul de vârstă al social democraților vrânceni și unul dintre cei mai mari susținători ai principiilor de stânga.
Mircea Diaconu s-a născut la Odobești, pe data de 28 septembrie 1933, a absolvit Facultatea de Silvicultură din Brașov în 1952, iar în 1957 a fost angajat ca inginer la Ocolul Silvic Tulnici. Din 1958 a deținut funcția de inginer șef la Întreprinderea Forestieră Vrancea, iar în perioada 1965 – 1968 a fost numit inginer șef al Direcției Regionale de Economie Forestieră. Din 1968 și până în 1994 a fost Inspector Åžef al Inspectoratului Silvic Județean Vrancea, iar în perioada 1994 – 1997 a fost director la Agenția de Protecția Mediului Focșani.
Pe plan politic, din anul 1996 și până în prezent a fost ales consilier județean. Din 2000 și până în prezent a deținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea.
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că este profund îndurerat de trecerea la cele veșnice a vicepreședintelui Mircea Diaconu, precizând că a fost un om deosebit, cum rar i-a fost dat să întâlnească. Oprișan a adăugat că odată cu dispariția dintre noi a vicepreședintelui Mircea Diaconu, Vrancea pierde unul dintre cei mai buni oameni, care și-a iubit semenii și natura. „A plecat dintre noi vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Mircea Diaconu. A fost un om credincios, care a iubit, mai presus de orice, oamenii și natura. Åži-a trăit viața cu demnitate, alături de familia pe care a iubit-o din tot sufletul. A părăsit această lume răpus de o boală cruntă. Dumnezeu să-l ierte și să-l așeze în rândul celor drepți!”, a spus președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Își dorea ca viața românilor să devină „normală, morală și prosperă”

   Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Mircea Diaconu, își dorea cel mai mult ca viața românilor să devină normală, morală și prosperă!
   Într-un interviu acordat cotidianului „Monitorul de Vrancea”, pe data de 27 septembrie 2011, Mircea Diaconu spunea că își dorește ca decidenții politici să nu îi uite pe români, să nu uite satul românesc, tradițiile și obiceiurile care au ținut unit acest popor și își mai dorea ca oamenii să înțeleagă cât de importantă este natura pentru existența lor. „Îmi doresc să fim sănătoși, să avem parte de înțelegere și grijă din partea decidenților societății românești în general, pentru cei de vârsta a treia care au contribuit la tot ce s-a înfăptuit în această țară dar, mai ales, pentru tineret – viitorul României, care de la un an la altul, este în continuă scădere. Doresc din toată ființa mea, ca viața noastră să devină normală, morală și prosperă! Mă gândesc cu oarecare spaimă la situația în care ne găsim ca neam și țară și la faptul că nu se înțelege de sus până jos că românii și România au nevoie urgentă de liniște socială, siguranță, speranță, dar și de înțelegere, sprijin, respect, de soluții și măsuri de prioritizare a urgențelor, pentru redresarea financiară și economico-socială”, spunea cu o zi înainte de a sărbători împlinirea a 78 de ani, Mircea Diaconu.
   Echipa „Monitorului de Vrancea” transmite condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Mircea Diaconu, o mare pierdere pentru Crucea Roșie Vrancea!

   Rodica Davidean, director și Neculai Ionescu, președintele Filialei de Cruce Roșie Vrancea, împreună cu Comitetul acesteia, Clubul Seniorilor  și toți voluntarii Filialei exprimă un omagiu pentru cel ce a fost ing. Mircea Diaconu, vicepreședintele Crucii Roșii Vrancea pentru o perioadă de timp, fost membru al Comitetului Filialei.
   Un om de o probitate deosebită și dedicat activităților exprimate în misiunea Crucii Roșii și Semilunii Roșii: „alinarea și prevenirea suferinței umane”, alături de Comitet prin prezență, sfaturi și susținere.
   Dispariția Dumnealui va însemna un gol în inimile celor care l-au cunoscut. A fost întotdeauna un factor de echilibru care ne-a dat încredere că ceea ce face Crucea Roșie la Vrancea este un bine pentru oameni și că trebuie să perseverăm și să nu dăm niciodată înapoi. Vom căuta să nu-l dezamăgim!
   Dumnezeu să-l ierte!

Comitetul Filialei de Cruce Roșie Vrancea

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?