Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Victor Ponta: Pe 7 aprilie voi cere votul PSD pentru a candida la funcţia de premier


   Președintele PSD, Victor Ponta, copreședinte al USL, a declarat luni că pe 7 aprilie va cere votul partidului pe care îl conduce pentru a candida la funcția de prim-ministru din partea Uniunii Social Liberale și le va cere totodată colegilor săi să-i valideze candidatura liderului liberalilor, Crin Antonescu, pentru viitoarele alegeri prezidențiale pe care Ponta le vede în 2013. Votul PSD, respectiv USL, urmează să fie dat cu prilejul unor congrese separate – PSD, PNL și PC – și, ulterior, într-un congres reunit, toate urmând a se desfășura pe 7 aprilie.
   Ponta a arătat că există posibilitatea să candideze și un alt membru al PSD, dar a acceptat aceasta numai ca variantă de lucru. „Eu nu am pus o astfel de condiție, și nici Crin Antonescu. (…) De principiu primul-ministru va fi dat de PSD, eu sunt liderul acestui partid, sunt în ‘pole position”, a declarat Victor Ponta la Antena 3. Președintele PSD a mai spus că, dacă USL va avea majoritate absolută după alegerile parlamentare, premierul va fi desemnat de conducerea Uniunii. „Dacă USL are majoritate absolută, premierul va fi de la USL. Dacă USL nu are majoritate, dacă are 49 la sută din mandate, asta înseamnă ca dl. Ungureanu vrea să fie premierul lui Dan Diaconescu, premierul dlui Vadim Tudor, al lui Gheorghe Flutur, al lui Gheorghe Falcă, Roberta Anastase”, a susținut Ponta.
   Liderul PSD a reafirmat că nu există probleme cu candidații USL, aceștia urmând să fie comuni la Consiliile Județele și primăriile municipiilor reședință de județ. Potrivit lui Ponta, la lista de consilieri județeni și la numărul de candidați la alegerile locale nu există paritate, există două criterii – rezultatele din 2008 și sondajele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?