Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

„Turism curat în munţii Vrancei“


   Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu Vrancea a organizat ieri, cu ocazia Zilei Gărzii Naționale de Mediu, sărbătorită în fiecare an pe 12 martie, simpozionul cu tema „Turism curat în munții Vrancei”. La întâlnire au fost invitați reprezentanți ai proprietarilor de păduri din comuna Tulnici, angajați de la Direcția Silvică, reprezentanți ai administrației publice locale din Tulnici și ai administrației Parcului Național Putna Vrancea.
   Comisarii Gărzii de Mediu Vrancea au abordat teme precum „Parcul Natural – suport pentru o dezvoltare durabilă”, „Defrișările: consecințe în prezent și viitor” și „Deșeurile, inamic agresiv”. „Dezbaterile s-au concentrat pe ideea inițierii unor acțiuni imediate și concrete, care să ofere un mediu curat dezvoltării turismului local. Refacerea terenurilor degradate în urma exploatărilor forestiere, accesibilizarea zonelor de interes turistic, amenajarea și întreținerea locurilor de campare, au fost câteva din subiectele asumate de participanți, ca obiective ce vor fi realizate în perioada următoare”, transmite Aurel Cristian, prim-comisar la Garda de Mediu Vrancea.
   La întâlnirea de ieri au participat și reprezentanți ai obștilor Păulești, Coza, Hăulișca, Obștea de Moșneni Tulnici și Vidra – Tichiriș. 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?