Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Se întorc ninsorile şi viscolul


   Iarna nu se lasă dusă. Meteorologii au emis o informare, conform căreia începând de ieri de la ora 14.00 și până astăzi la ora 20.00, va ninge, iar vântul va avea intensificări. „În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare la început în nordul țării, apoi în centru și în est, unde și vântul se va intensifica treptat, cu viteze la rafală de până la 50…60 kilometri pe oră. La munte va ninge, iar vântul va atinge la rafală și viteze de 70…80 kilometri pe oră, viscolind zăpada”, spun meteorologii în informarea meteo. 
   Reprezentanții CFR au spus și ei că unele trenuri de călători ar putea ajunge la destinații cu întârzieri. În urma avertizării transmise de ANM, au fost activate comandamentele regionale de iarnă, care vor funcționa în perioada în care sunt anunțate fenomene meteo nefavorabile. Dispeceratele funcționează în dispozitiv complet, regionalele de cale ferată fiind dotate cu utilaje de intervenție – drezine pantograf și pluguri – necesare în orice situație de urgență.
   Pasagerii sunt sfătuiți ca, în zilele în care este valabilă atenționarea de vreme nefavorabilă, înaintea călătoriei să solicite informații despre eventuale modificări în traficul feroviar la stațiile CFR, la telefon 021/9521.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?