Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Focşăneanca acuzată de trafic cu maşini de lux are interdicţie de a părăsi localitatea


   Focșăneanca reținută miercuri, de polițiștii de la Furturi Auto din cadrul poliției capitalei, are interdicție de a părăsi localitatea de domiciliu. Inițial, ea a fost reținută pentru 24 de ore, iar ieri a fost prezentată instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cererea nu a fost admisă, dar femeia s-a ales totuși cu o interdicție.
   Anchetatorii spun că Eugenia Bălan, în vârstă de 41 de ani, era una dintre persoanele care duceau mașinile luate în leasing în Germania, pentru a le vinde. Potrivit oamenilor legii bucureșteni, în perioada ianuarie – februarie 2012, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, polițiști din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule au documentat activitatea infracțională desfășurată de membrii grupării infracționale,  specializată în săvârșirea de infracțiuni în legătură cu autoturisme de lux achiziționate în leasing. „În ziua de 29.02.2012, în baza autorizațiilor emise de Tribunalul București, au fost efectuate un număr de 7 percheziții domiciliare la adresele suspecților din județele Mehedinți, Galați, Vrancea și Ilfov, pentru punerea în aplicare a 4 mandate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, fiind depistate și conduse la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule G. Cristi de 25 de ani, din județul Mehedinți, cu antecedente penale pentru înșelăciune, B. Eugenia de 41 de ani, din județul Vrancea, cu antecedente penale pentru înșelăciune, L. Florin de 26 de ani, din județul Galați”, se arată într-un comunicat al poliției capitalei. Membrii grupării au achi-ziționat în sistem leasing, în decembrie 2010, 3 autoturisme de lux marca Mercedes de la o societate de leasing, apoi, folosindu-se de documente false, le-au valorificat în străinătate, prejudiciind societatea de leasing cu aproximativ 200.000 de euro. Toate cele 3 mașini sunt în prezent indisponibilizate de autoritățile din străinătate, urmând a se efectua procedurile legale pentru recuperarea și restituirea lor societății de leasing.
 
Vrânceanca este recidivistă

   Eugenia Bălan nu este la prima abatere. Ea a mai fost cercetată, în urmă cu mai bine de doi ani, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce un angajat al firmei pe care o administra a contractat două credite de la o unitate bancară.  Eugenia Bălan, pe atunci administrator al SC Maria&Mary Comserv SRL Focșani, a fost trasă la răspundere pentru că a semnat două adeverințe de salariat pe numele unui fost angajat al societății care, la vremea respectivă, nu mai avea legătură cu societatea sa.
   În cauză a fost efectuată și o expertiză, care a stabilit faptul că pe adeverințele de salariat emise de SC Maria&Mary Comserv SRL Focșani semnătura era într-adevăr a Eugeniei Bălan. În decembrie 2011, femeia a fost condamnată la închisoare cu suspendare de magistrații Curții de Apel Galați.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?