Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Concert inedit de muzică medievală şi tradiţională


   Grupul Truverii va fi prezent pentru prima dată în fața publicului vrâncean duminică, la ora 18.00, pe scena Ateneului „Mr. Gh. Pastia” din Focșani. Ei vor susține un concert inedit de muzică medievală și tradițională. „Truver colindând prin Europa este un concert de muzică veche din întreaga Europă a secolelor XII-XVIII. Grupul de muzică medievală și tradițională Truverii, cunoscut la toate festivalurile medievale de la Sighișoara, Suceava, Râșnov și în străinătate, va readuce în atenția publicului melodicitatea și bucuria muzicii evului mediu cât și prospețimea și originalitatea ritmurilor tradiționale din diferite zone ale Europei”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
   Organizatorii acestui eveniment sunt Asociația „Potpourri”, Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” și Centrul Regional pentru Inovare Culturală din Focșani, ei dorind să ofere, astfel, cel mai frumos și special cadou muzical cu ocazia Mărțișorului și a Zilei Femeii. „Spectacolele Truverilor sunt o călătorie muzicală de-a lungul secolelor prin întreaga Europă, în care publicul călător are ocazia să se întâlnească cu ritmuri din Transilvania, cu cântece închinate Sfintei Marii din secolul XIII (culegerea Cantigas di Santa Maria de Alfonso al X-lea Spania, Libre Verrmell de Monserrat), muzica trubadurilor care animau curțile medievale, dar și tavernele vremii, cu dansuri precum tarantella și pizzica din Sudul Italiei, dansuri din Estonia, povești de dragoste occitane și bretone, legende scandinave. Muzica lor redă pofta de viață, umorul și voia bună ce animau burgurile medievale și serbările populare, dar și eleganța și armonia dansurilor și cântecelor de Curte”, se detaliază în pliantul de prezentare al Truverilor.
   Biletele se găsesc la agenția Ateneului Popular, prețul unui bilet pentru adulți fiind de 16 lei, iar pentru elevi și pensionari 10 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?