Ediția: Duminică 10 noiembrie 2024 Nr. 6754
Ediția: Duminică 10 noiembrie 2024 Nr. 6754

Cum controlăm alergiile de primăvară?


   Pentru spectacolul de culori și aromele naturale oferite, primăvara este considerată adesea cel mai frumos anotimp, însă după cum probabil știți, nu produce în toate cazurile bucurie și extaz. Anual, odată cu sosirea ei, un număr mare de persoane se confruntă cu alergii cauzate de sporii și polenul plantelor. Particulele de polen antrenate în atmosferă de mișcarea aerului ajung în case, birouri, mașini iar mai departe în organismul nostru.
   Sistemul imunitar al persoanelor sensibile reacționează negativ în fața acestor stimuli dând naștere cunoscutelor simptome: ochii înroșiți, nasul înfundat, durerile de cap, înroșirea pielii, pulsul accelerat și altele. Dacă prezentați una dintre simptome și nu știți la ce sunteți alergic, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a vă supune unui scurt test. În 20 de minute de la efectuarea lui, veți cunoaște cauza neplăcerilor și veți primi sfaturile necesare pentru a le combate.
   Sunt recomandate, de regulă, medicamentele „ușoare” precum picăturile de nas, spray-uri pentru decongestionarea nasului și picăturile antihistaminice pentru diminuarea senzației de mâncărime și lăcrimarea ochilor. Atenție, nu folosiți spray-urile nazale pentru o perioadă mai lungă decât cea indicată de medic sau de prospect, deoarece multe dintre ele produc dependență. Odată ce s-a instalat, medicamentul nu mai are eficiență, iar când este întreruptă administrarea, corpul reacționează prin înfundarea nasului. Cu privire la picăturile antihistaminice, puteți sta liniștiți pentru că ele nu dau dependență, însă acest lucru nu vă îndreptățește să le folosiți abuziv.
   Dacă sunteți susținători ai me-dicinei alternative, aveți posibilitatea de a trata problemele fără a apela la medicamentele menționate mai sus. Acupunctura, homeopatia și tratamentele pe bază de plante conduc la rezultate bune, dar este recomandat să vă informați medicul în legătură cu dorința dumneavoastră. Puteți, de asemenea, utiliza spray-urile cu ser fiziologic, dimineața și seara, pentru a înlătura particulele alergogene din nas. S-a demonstrat că posibilitatea de transmitere a alergiilor de la părinte la copil este de 30%.
   Dacă ambii părinți sunt alergici, șansa de a da naștere unui copil cu această problemă crește la 60%. Chiar dacă sporii și polenul sunt pretutindeni, evitați cu precădere să vă petreceți timpul în apropierea surselor principale care vă produc iritații, iar atunci când manifestați reacții alergice, interveniți cu permisiunea medicului prin metoda care vă avantajează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?