Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Peste 70 de mii de copii primesc alocaţii


   Peste 70 de mii de copii sunt înregistrați, în Vrancea, ca beneficiari de alocații. Cei mai mulți, 67.433 primesc alocații de stat în cuantum de 42 de lei (sau 200 de lei în cazul copiilor cu vârsta până la doi ani), iar 679 copii beneficiază de alocații de plasament. Potrivit informațiilor furnizate de Cătălin Pogorevici, purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, cuantumul lunar al alocației de plasament este, în momentul de față, de 97 de lei, iar în cazul copilului cu handicap, de 146 lei.
   Titular al dreptului la alocația de stat pentru copii este copilul. Această alocație se plătește unuia dintre părinți pe baza acordului acestora sau, în caz de neînțelegere, pe baza deciziei autorității tutelare ori a hotărârii judecătorești, părintelui căruia i s-a încredințat copilul spre creștere și educare. După împlinirea vârstei de 14 ani, plata alocației de stat pentru copii se poate face direct titularului, cu încuviințarea reprezentantului său legal.
   Alocația de plasament se acordă lunar, pentru fiecare copil încredințat unei persoane, unei familii, unui asistent maternal sau unui organism privat autorizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?