Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Municipalitatea a lansat patru proiecte de investiţii cu finanţare europeană


   Primăria Adjud a lansat, ieri, patru proiecte de investiții cu finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Este vorba de proiectele „Reabilitare și modernizare clădire existentă în vederea reutilizării pentru servicii sociale, dotarea acesteia cu echipamente specifice, inclusiv echipamente de informare și comunicare-centru comunitar pentru persoane de vârsta a treia”, „Crearea și moder-nizarea spațiilor publice urbane: străzi orășenești și trotuare str. Constructorilor-Adjud”, „Achiziționarea și instalarea de echipamente necesare pentru creșterea si-guranței și prevenirea criminalității (sistem video de supraveghere)”, „Creare parc în zona blocurilor ANL; Modernizare Parc zona Gării-str. Siret, Modernizare spații verzi pe aliniamentele DN 2, DN 11 și străzi orășenești”.
   Proiectul privind „Crearea și modernizarea spațiilor publice urbane: străzi orășenești și trotuare str. Constructorilor-Adjud” vizează crearea unui mediu urban incluziv și calitativ. „Având în vedere situația defavorabilă a zonei în care se află strada, pe de o parte, pe de altă parte realul potențial al acesteia de dezvoltare socio-economică, administrația publică locală, împreună cu locuitorii zonei, a identificat acest obiectiv ca fiind prioritar pentru dezvoltarea orașului în întregime”, a declarat primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea. Valoarea totală a proiectului este de 2.693.320,29 lei. Printre avantajele implementării proiectului se numără: Îmbunătățirea condițiilor de transport pentru bunuri și persoane; Îmbunătățirea factorilor de mediu; Îmbunătățirea admi-nistrării infrastructurii; Creșterea investițiilor în zonă.

Sistem de supraveghere video pentru reducerea infracționalității

   Obiectivul proiectului privind introducerea unui sistem de supraveghere video îl constituie creșterea calității vieții prin îmbunătățirea infrastructurii serviciilor sociale în domeniul creșterii siguranței și prevenirii criminalității în rândul populației municipiului Adjud, contribuind astfel la reducerea gradului de infracționalitate la nivelul orașului și la promovarea egalității de șanse și a incluziunii sociale. „Obiectivul specific îl reprezintă dezvoltarea în cadrul administrației publice locale a unui Serviciu social de prevenire a infracționalității prin achiziționarea și implementarea unui sistem centralizat de supraveghere video. Astfel, vor fi instalate sisteme de televiziune cu circuit închis digital bazat pe tehnologii de rețea instalată în 15 puncte centrale ale orașului cu transmitere la distanță prin fibră optică și constituirea unui dispecerat de monito-rizare. Proiectul include și formarea personalului de specia-litate necesar utilizării și întreținerii”, a afirmat primarul Armencea.
   Beneficiarii proiectului vor fi zece unități școlare din zona de intervenție a PIDU, peste 3.500 de elevi din Adjud și localitățile înconjurătoare care frecventează cele zece unități școlare, cele peste 150 de persoane angajate la Primăria Adjud. Valoarea totală a proiectului este de 3.161.893,08 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni.
   Proiectul „Reabilitare și modernizare clădire existentă în vederea reutilizării pentru servicii sociale, dotarea acesteia cu echipamente specifice, inclusiv echipamente de informare și comunicare-centru comunitar pentru persoane de vârsta a treia” vizează creșterea calității vieții persoanelor vârstnice aflate în acest centru. Valoarea totală a proiectului este de 1.939.406 lei.
Proiectul „Creare parc în zona blocurilor ANL; Modernizare Parc zona Gării-str. Siret, Modernizare spații verzi pe aliniamentele DN 2, DN 11 și străzi orășenești” are o valoare de peste două milioane de lei.
   Primarul Constantin Armencea a declarat că municipalitatea are în derulare mai multe proiecte cu finanțare europeană care vor schimba fața urbei. „Sper ca în următorii ani, odată cu implementarea tuturor proiectelor pe care le avem în derulare, să schimbăm în bine fața municipiului și să îmbunătățim nivelul de trai al locuitorilor din Adjud”, a precizat primarul Constantin Armencea.

„Finanțările se dau pe criterii politice și doar la administrațiile PDL”

   Prezent la eveniment, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu, a ținut ca în numele președintelui Marian Oprișan, să îl felicite pe primarul Constantin Armencea și să le spună celor prezenți că aceste proiecte, ca și multe altele pe care le implementează administrațiile locale PSD, au fost tărăgănate doar pe motive de apartenență politică. „Președintele  Marian Oprișan a insistat foarte mult la Ministerul Dezvoltării să lanseze aceste proiecte, dar acestea au fost tărăgănate mai bine de un an, datorită faptului că primarul Armencea și președintele Consiliului Județean sunt de la PSD. În prezent, toți banii, toate finanțările se dau pe criterii politice și doar la administrațiile PDL”, a declarat Dragoș Bîrlădeanu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?