Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Bătrână salvată de pompieri din casa îngropată în zăpadă


   Pompierii vrânceni au ajutat o bătrână, a cărei locuință era acoperită de zăpadă. Casa femeii, din localitatea Bizighești, a fost acoperită în totalitate de nămeți, iar bătrâna nu a putut să-și facă pârtie. Câteva zile, ea nu a putut ieși afară, dar duminică a văzut lumina zilei, după ce pompierii au făcut pârtie. Aceștia au muncit ore bune până când au reușit să scoată casa din munții de zăpadă.
   De asemenea, în cursul zilei de duminică, pompierii militari au continuat acțiunile se sprijinire a cetățenilor pentru înlăturarea zăpezii și crearea unor căi de acces în gospodăriile lor. 80 cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău, ce acționează în județul nostru de două zile, au executat misiuni de căutare, salvare și deszăpezire în localitățile Răchitosu, Ciușlea și Doaga.
   În total, pompierii militari au intervenit, în cursul zilei de duminică, pentru înlăturarea zăpezii din curțile a trei biserici, dintre care una monument istoric, și 35 gospodării, venind astfel în sprijinul a 65 persoane.
În același timp, reprezentanții ISU sprijină, cu utilaje și personal,  misiunile de distribuire a ajutoarelor ce vor ajunge în toate colțurile județului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?