Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Alimente, haine şi lemne de foc, trimise în Vrancea din Bistriţa-Năsăud şi Harghita


   Peste 80 de tone de alimente, apă minerală, haine, lemne și brichete de rumeguș pentru foc au fost trimise, luni, din județele Bistrița-Năsăud și Harghita către Vrancea, pentru a fi distribuite persoanelor afectate de ninsori și viscol. Din Bistrița-Năsăud au plecat, luni după-amiază, spre județul Vrancea, trei camioane încărcate cu alimente și lemne destinate persoanelor afectate de zăpadă și viscol.
Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Cristian Florian, a declarat că într-un autovehicul sunt patru tone de alimente donate de persoane fizice și juridice, în altul 15 tone de lemne de foc, iar în al treilea 22 de tone de brichete de rumeguș. „Am organizat un transport de ajutoare în localitățile Chiojdeni și Vintileasca. În primă fază, trimitem un camion cu lemne de foc, în total 15 tone, și altul de brichete de rumeguș, de 22 de tone, respectiv un camion cu alimente. Sunt donații ale persoanelor fizice și juridice. S-au adunat în două zile. A fost un timp scurt, dar suntem foarte mulțumiți de cum au reacționat semenii noștri”, a declarat prefectul.
   Convoiul a plecat spre județul Vrancea, alimentele neperisabile fiind încărcate într-o mașină pusă la dispoziție de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud după ce au fost adunate de la toate hipermarket-urile unde oamenii au putut să le doneze în containere special amenajate.
Acțiunile de strângere de ajutoare umanitare vor continua și în perioada următoare.
   Din Harghita, 40 de tone de alimente și alte produse donate de localnici, societăți, producători și de fundații umanitare vor fi transportate, luni, către persoanele izolate de ninsori și viscol din Vrancea. Astfel, la centrul deschis la Cercul Militar din Miercurea Ciuc au fost colectate, luni, peste cinci tone de alimente de bază, apă minerală, suc, haine de iarnă și bocanci, plăpumi și pături, donate de localnici. Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare a Cartofului din Miercurea Ciuc și alți doi producători din Tușnad și Cozmeni au donat 16 tone de cartofi, iar societățile de îmbuteliere a apei minerale au pus la dispoziția celor aflați în nevoie 12 tone de apă minerală.
   La rândul lor, jandarmii din Harghita au achiziționat, prin intemediul fundației umanitare proprii, aproximativ două tone de alimente, în valoare de 3.000 de lei. „Am cumpărat conserve din carne, din pește, paste făinoase, orez, biscuiți, ciocolată, apă minerală și alte produse necesare persoanelor izolate, ca să poată trece peste perioada aceasta deosebit de grea”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Harghita, Gheorghe Suciu.
   Din Miercurea Ciuc va mai pleca, luni, un camion încărcat cu cinci tone de brichete din rumeguș pentru foc. Convoiul, format din șase autocamioane militare, va porni cu ajutoarele colectate către județul Vrancea, în municipiul Focșani, urmând să fie puse la dispoziția autorităților județene pentru distribuirea lor persoanelor afectate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?