Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Bacinschi face radiografia „orașului de sub zăpadă“. Citiți comunicatul integral al Primăriei Focșani


   Focșaniul este grav afectat din cauza căderilor masive de zăpadă din ultimele zile. Primăria Municipiului Focșani a transmis la ora 14.00 un comunicat în care prezintă situația orașului și măsurile care au fost luate pentru a asigura circulația și serviciile vitale. În continuare vă prezentăm comunicatul integral.
   „Precipitațiile din ultima perioadă au creat reale probleme în regiunea de Sud-Est a țării. Focșani-ul este de departe confruntat cu cea mai grea iarnă din ultimii 25 de ani. Astfel, la Focșani, conform datelor comunicate de Stația Meteo Focșani, în ultimele 24 de ore stratul mediu de zăpadă a ajuns la 65 centimetri. Aceasta este o cantitate record, doar în anul 1985 cantitatea de zăpadă atingând o valoare asemănătoare – 53 centimetri. Tot conform aceleiași surse, în ultimile 4 zile au fost înregistrate precipitații de 38,5 l/m2, o viteză a vântului de peste 50 km/h și o temperatură minimă de -21,6 *C. Toate aceste informații sunt însă, pentru orice focșănean, depășite de realitatea de afară. Valurile de zăpadă acoperă mare parte din carosabil și aproape în totalitate trotuarele.
   Cu toate acestea traficul pe principalele artere de circulație se desfășoară în condiții de iarnă, transportul în comun și accesul autoutilitarelor de intevenție este asigurat, serviciile vitale – apă, canalizare, termoficare, electricitate – sunt furnizate în condiții corespunzătoare.
Comandamentul pentru Situații de Urgență al Municipiului Focșani, condus de domnul primar Decebal Bacinschi, a pus în aplicare Planul de Intervenție pentru asfel de situații. Astfel, în toată această perioadă programul de intervenție este de 24 de ore din 24, lucrându-se în schimburi și utilizând toate utilajele și echipamentele prevăzute. Direcția de Dezvoltare Servicii Publice, împreună cu utilajele închiriate de la terți, totalizează 4 autogredere, 3 vole, 10 buldo-excavatoare, 4 tractoare cu lamă si sărărițe, 2 cisterne cu lamă și sărărițe, 4 basculante de 36 de tone. La aceste utilaje se adaugă întreg personalul de la salubritate și spații verzi – 46 de persoane – care lucrează în schimburi și acționează manual pentru completarea acțiunii utilajelor.
   Au fost avute în atenție eliberarea principalelor căi de circulație, pentru a permite accesul mijloacelor de transport în comun și a celor de aprovizionare. S-au realizat și intervenții pe străzile laturalnice, în cartiere, din păcate în cea mai mare parte acestea au fost anulate de viscol și ninsoare. Accesul autospecialelor sanitare – ambulanțelor și autosanitarelor SMURD – a fost proritar, acestea fiind însoțite, atunci când a fost cazul, de utilajele de deszăpezire. Totodată piețele, Cantina socială, Căminul de bătrâni, Spitalul Județean, au fost și rămân obiective prioritare. Parte din zăpada strânsă în oraș a fost încarcată și transportată în timpul nopții, între orele 21.00 și 06.00, pentru a nu incomoda traficul care și așa se desfășoară în condiții dificile. 
   Comandamentul pentru Situații de Urgență va coordona în continuare întreaga activitate de deszăpezire de pe teritoriul Municipiului Focșani și va face toate eforturile pentru normalizarea situației. Vă solicităm să demonstrați spirit civic și solidaritate și să contribuiți la curățarea căilor de acces din zona dumneavoastră! Totodată solicităm conducătorilor auto să-și limiteze la minim deplasările cu autoturismele personale și să evite blocarea căilor de acces, pentru a permite echipajelor specializate de deszăpezire să-și desfășoare activitatea cât mai eficient” – Comandamentul pentru Situații de Urgență al Municipiului Focșani.

19 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?