Ediția: Luni 17 februarie 2025 Nr. 6816
Ediția: Luni 17 februarie 2025 Nr. 6816

Avocado, benefic și pentru colesterolul rău


   Avocado, fruct originar din America de Sud și Centrală, foarte hrănitor datorită conținutului mare de proteine și grăsimi, este bogat în  potasiu, acid folic și vitamina B6, conținând, de asemenea, betacaroten, vitaminele C, E, PP, magneziu, cupru, fier, zinc, fosfor, acid pantotenic.
   Putem profita de calitățile acestui fruct, mai ales că îl găsim în orice sezon în supermarketuri. Poate fi consumat atât în forma lui naturală, cât și în diverse gustări rafinate și cocktail-uri. De la acest fruct se folosec toate componentele, atât pulpa fructului cât și coaja și sâmburele. Pulpa este singura parte comestibilă, dar se folosește și în diverse tratamente pentru ten.
   Uleiul de avocado acționează eficient asupra factorilor de îmbătrânire și are rezultate foarte bune în tratarea tenului uscat și a părului. Uleiul obținut din coaja de avocado este bogat în vitaminele A, B1, B2, D, E, acid pantotenic, proteine și lecitină. Este excelent pentru pielea foarte uscată, deoarece calmează iritațiile datorate deshidratării. Ajută la prevenirea vergeturilor în timpul sarcinii.
Uleiul de avocado extras din sâmbure este renumit pentru proprietățile sale antibacteriene, antirid, cicatrizante. Astfel, se recomandă pentru tratarea acneei, dermatitelor, accelerând procesul de vindecare al pielii. Fructul de avocado este indicat și în perioade de maxim efort intelectual. Grație conținutului de magneziu, fier și fosfor, avocado stimulează activitatea la nivel intelectual și sporește gradul de concentrare.
   Grăsimile conținute sunt monosaturate, ceea ce recomandă avocado ca un aliment benefic în scăderea colesterolului rău din organism. De aceea, se recomandă și în curele de slăbire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?