Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644
Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644

Ceasul Bye Bye Euro, destinat cu precădere liderilor europeni


Ceasul cronograf prin care ceasornicarii elvețieni iau în derâdere  moneda unică europeană, în contextul în care soarta acesteia atârnă de un fir de păr, iar întreaga zonă euro scârțâie din toate încheieturile, este destinat în primul rând liderilor europeni, având în vedere că este comercializat nu chiar la preț de criză: 6.300 de euro. Astfel, ceasurile unicat Bye Bye Euro marca ArtyA s-au dorit a fi o întruchipare a criticilor la adresa mo-nedei europene și reflectă ideea că euro ca monedă comună pentru UE nu a fost chiar cea mai strălucită idee.
Designul Bye Bye Euro este semnat de însuși fondatorul ArtyA, cunoscutul ceasornicar Ivan Arpa. Fața ceasului este decorată cu resturi de bancnote euro ieșite din uz, încorporate sub o sticlă de safir. Ceasul cronograf, cu un diametru de 47 mm, este rezistent la apă și are un meca-nism automat de ceas elvețian. Cureaua este realizată din piele și kevlar.
Un alt detaliu care exprimă concepția ironică a creatorului obiectului față de moneda unică este inscripția de pe ceas: ‘Le propunem lui Sarkozy, Merkel, Berlusconi și Papandreou să cumpere acest ceas în amintirea visurilor lor’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?