Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Românii din Italia vor protesta la Roma


Românii din Italia sunt chemați, duminică, 22 ianuarie, începând cu ora 12.00, să picheteze sediul Ambasadei României la Roma, în semn de solidaritate cu manifestanții care au ieșit în stradă în orașele României. Asociația Românilor din Italia, alături de alte asociații, îi cheamă la manifestație pe toți românii nemulțumiți de politica Guvernului Băsescu – Boc. „În aceste zile, românii au ieșit în stradă pentru a cere demisia Guvernului Boc și a președintelui Traian Băsescu. Noi, românii din diasporă, suntem solidari cu cei care cer demisia celor care au adus țara într-o situație catastrofală. Toate țările din Europa au luat măsuri de austeritate, dublate însă de măsuri de redresare și creștere economică. În România au fost luate doar măsuri de austeritate. Au fost tăiate salariile, pensiile și alocațiile sociale, au crescut taxele, accizele și TVA, au fost făcute concedieri în masă, au fost desființate spitale, efectul fiind o catastrofă socială de proporții. Jumătate din populația României se zbate în sărăcie, conform oricăror standarde, europene sau africane. Milioane de români și-au luat lumea în cap și au emigrat în căutarea unei vieți decente. Dar nimeni nu a emigrat de plăcere”, se arată într-un comunicat al Asociației Românilor din Italia (ARI), remis redacției Monitorului de Vrancea.
În același document se arată că Guvernul a declanșat un război contra populației, pretextul fiind cerințele FMI și ale Uniunii Europene, instituții la care „generațiile viitoare au fost amanetate în contul datoriilor făcute până acum”. „Suntem datori vânduți. În 1989, România nu avea datorii externe, acum avem o datorie externă pu-blică și privată de aproape 100 de miliarde de euro, față de un produs intern brut de 120 de miliarde de euro. Acum sute de mii de români nu mai reușesc să-și plătească datoriile la bănci, iar Guvernul i-a abandonat, pentru a nu supăra grupurile financiare de lobby care dau bani partidelor. În același timp corupția și economia subterană au crescut, fiind evaluate la peste 30 de mi-liarde de euro”, se mai arată în același document.
ARI a mai arătat că manevrele economice ale Guvernului Boc au fost dictate de Traian Băsescu, șeful de la Cotroceni, care are „controlul tuturor pârghiilor de decizie din statul român”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?