Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Nume comice pentru grădiniţe


Directorii mai multor grădinițe din Focșani au cam dat în mintea copiilor, atunci când au trebuit să găsească nume instituțiilor de învățământ pe care le conduc. Nu era obligatoriu să o facă, dar a fost șansa lor să demonstreze că sunt creativi!
Potrivit legii, doar denumirea școlilor trebuie schimbată, din Åžcoala cu clasele I-IV sau V-VIII, în școală primară sau gimnazială. Din exces de zel, la denumiri noi s-au gândit și directorii de grădinițe, deși nu le ceruse nimeni să facă acest lucru. Astfel, unele directoare de grădinițe au propus ca unitățile de învățământ pe care le conduc să se numească „Pinochio”, altele au fost fascinate de denumirile „Fluturelul”, „Rază de Soare” sau „Grădinița cu Pitici”.
Cei din conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea îi sfătuiesc pe directori să nu mai dea frâu liber imaginației atunci când nu trebuie, mai ales că denumirile grădinițelor nu trebuie schimbate. Cel puțin pentru moment. „Am văzut că unele grădinițe au dat nume haioase unităților, precum grădinița Pinochio, Fluturelul sau Rază de soare. Dar directorii nu au înțeles și nu s-a putut aproba așa ceva. Am trimis adresele înapoi”, a declarat inspectorul școlar general Iordache Bostan.
În cazul școlilor se va produce însă o schimbare, odată cu începerea noului an școlar. Astfel, acestea nu se vor mai numi școli cu clasele I – VIII, ci Åžcoli gimnaziale. Lista cu modificările în acest sens a fost înaintată Ministerului Educației marți, în vederea aprobării. Până la toamnă, se vor accepta vechile denumiri, modificările urmând a se face abia de la data de 1 septembrie, când începe anul școlar 2012 – 2013.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?