Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Liceul „Ioan Slavici”, în sărbătoare


Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu va fi în sărbătoare. În perioada 18-19 ianuarie va fi organizată cea de-a XII-a ediție a „Zilelor  Liceului”. Programul manifestării include o serie de activități cultural-artistice și sportive, toate avându-l în prim-plan pe scriitorul Ioan Slavici, de la a cărei naștere se împlinesc, pe 18 ianuarie, 164 de ani.
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc mâine, 18 ianuarie, la Casa de Cultură, începând cu orele 10.00, în prezența autorităților locale. Momentul va coincide cu semnarea contractului de finanțare a proiectului „Edu Panciu-Proiect pentru extinderea, dotarea și reabilitarea Liceului «Ioan Slavici» din orașul Panciu, județul Vrancea”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 3: „Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenție 3.4 – „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.
De la orele 13.00, va avea loc o     slujbă de pomenire a scriitorului Ioan Slavici, la mormântul acestuia, în cimitirul Bisericii „Sf. Apostoli Petru și Pavel”. Programul primei zile de sărbătoare a liceului va mai cuprinde și o seară distractivă pentru elevi, organizată tot la Casa de Cultură, cu sprijinul Primăriei, care va oferi și un foc de artificii.
Ziua de joi, 19 ianuarie, va fi dedicată, în întregime, activităților educative și sportive, precum și concursurilor. Sala Media a instituției va găzdui lansarea celui de-al     IV-lea număr al revistei online „ActuaLIS”, iar Centrul de Documentare și Informare va organiza lansarea volumului de versuri „Suflet de cocor”, semnat de fosta profesoară de limba română a liceului, Mariana Rogoz Stratulat. Tot joi va mai fi lansat și proiectul educativ interjudețean „Fotograful, actor social”, ajuns la cea de-a III-a ediție, precum și cel intitulat „Descoperirea naturii în orizontul local și regional”, iar Trupa „Protha” va organiza un workshop de teatru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?