Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

VIDEO ÎN EXCLUSIVITATE şi GALERIE FOTO: Presupusă prostituată bătută de poliţişti


 

O femeie din Mărășești acuză cinci polițiști din localitate că au bătut-o. Ea susține că stătea în fața unui bar, situat la ieșirea din Călimănești, când a fost agresată de oamenii legii. În noaptea de joi spre vineri, Ana Maria Găină a ajuns la spital, cu urme de violență în zona capului și a spatelui. Patronul barului a declarat că scena a fost filmată de camerele de supraveghere, înregistrare care ne-a fost pusă la dispoziție. Potrivit oamenilor legii, nu a fost depusă nicio plângere și se fac verificări cu privire la modul în care polițiștii de la Mărășești și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu. Cerem conducerii IPJ identificarea polițiștilor agresori și concedierea lor, iar procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați să se autosesizese și să demareze cercetări.

O femeie, în vârstă de 31 de ani, îi acuză pe polițiștii din Mărășești că au  bătut-o fără motiv, timp de două ore. Ana Maria Găină a declarat că joi seara, se afla în fața unui bar de la ieșirea din Călimănești, moment în care a fost luată la întrebări de cinci polițiști și dusă la secție. Aceștia i-au dat voie să plece acasă abia după miezul nopții. La câteva ore după ce a ajuns acasă, femeii i s-a făcut rău, fiind transportată la spital. „Eram în mașină cu un băiat și discutam despre posibilitatea de a-mi face un buletin, pentru că nu am. Au venit polițiștii și m-au scos din mașină și m-au bătut. M-au băgat în bar și m-au bătut. Pe drum spre Poliția Mărășești, m-au bătut și în mașină. Mi-au pus mâna în gât, m-au dat cu capul de geamul de la mașină și de perete. Am încercat să sar din mașina Poliției aflată în mers, dar nu am putut să deschid ușa. M-au amenințat că mă aruncă în Siret dacă mai țip, dar eu nu mai puteam de durere”, susține femeia, care are trei copii minori de întreținut. Ana Maria Găină dă asigurări că nu era la produs, așa cum au acuzat-o oamenii legii.  În apărarea sa au sărit atât patronul barului, Gheorghe Crețu, cât și soția acestuia. Ei au afirmat că au asistat la maltratarea tinerei, iar unul dintre oamenii legii i-ar fi înjurat și pe ei. „Ne-au înjurat și pe noi, chiar dacă nu aveam nicio legătură. Au intrat în bar și au întrebat dacă mai are ceva acolo. Le-am arătat geanta și haina și după aceea au chemat-o pe Ana să și le ia. Pe mine m-au înjurat”, ne-a spus Maricica Măriuța Crețu. Administratorul barului susține că Anei i se trage de la un dosar redeschis, în care are calitatea de martor. „Aici, în barul ăsta, au intrat tot felul de curve românești. Eu servesc pe toată lumea și nu mă interesează ce face omul cu viața lui privată. Ea este martor într-un dosar și e posibil să aibă o legătură de acolo”, susține Gheorghe Crețu.

Polițiștii nu știu de ce a ajuns femeia la spital

Femeia a ajuns, în noaptea de joi spre vineri, la Spitalul Județean de Urgență din Focșani, fiind diagnosticată cu un traumatism cranio-cerebral închis, o contuzie toraco-lombară și un traumatism la pumnul stâng. După ce a primit îngrijirile medicale necesare, ea a refuzat internarea în spital. Surse din cadrul spitalului ne-au spus că femeia „este o prezență obișnuită pe la UPU”, din cauza corecției corporale aplicate de soț destul de des.
Polițiștii nu neagă faptul că joi seara au fost în barul de la Călimănești, în timpul unei acțiuni. Potrivit acestora, Ana ar fi fost găsită în parcarea din fața barului, în timp ce își negocia o partidă de sex cu un potențial client. Cei doi au fost luați la întrebări și li s-a sugerat să meargă la sediul Poliției orașului Mărășești pentru declarații. Ana Maria a spus că merge în local să își ia geanta și geaca, dar nu a mai ieșit. Prin urmare, omenii legii ar fi intrat după ea, iar aceasta a început să facă scandal. De asemenea, s-a opus deplasării la secția de poliție. Într-un final, atât ea cât și potențialul client au fost duși la secția din Mărășești, unde au dat declarații, după care ar fi fost lăsați să plece. Polițiștii susțin că nu cunosc împrejurările în care a ajuns femeia la spital.
Purtătorul de cuvânt al IPJ, insp. Bogdan Toader, spune că nu există depusă nici o plângere cu privire la incident. Cu toate acestea, Poliția face verificări cu privire la modul în care s-a desfășurat acțiunea polițiștilor din Mărășești. „Până în momentul de față, nu a fost depusă nicio sesizare împotriva vreunui polițist de la Poliția orașului Mărășești. Dacă vom primi o astfel de plângere, o vom înainta de îndată spre soluționare organelor competente. În momentul de față, se fac verificări cu privire la modul de desfășurare a acțiunii efectuate în seara zilei de 12 ianuarie, din localitatea Călimănești”, a declarat inspectorul Bogdan Toader. 

62 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?