Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Testări pentru elevele cursului de surori de Cruce Roşie


Candidatele la titlul de soră de Cruce Roșie, înscrise la cursul Filialei de Cruce Roșie Vrancea vor susține o primă testare, marți, fiind la un pas de finalizare a modulului de anatomie. Printre cele nouă cursante din acest an se numără și o pensionară, care a dorit să urmeze cursul de surori de Cruce Roșie pentru a-și putea ajuta, în caz de nevoie, membrii propriei familii. „Anul acesta sunt înscrise persoane de toate vârstele. Cu excepția doamnei care este la pensie, celelalte doresc să obțină astfel o calificare, pentru ca apoi să aibă mai multe șanse de angajare. Toate fac un real efort să frecventeze acest curs, unele vin chiar și de la Mărășești. Cursul este deja tradiție pentru Filiala noastră, el durează un an și se încheie cu examenul de absolvire în urma căruia se dau diplome recunoscute”, a declarat profesor Lidia Boc, voluntar în cadrul instituției vrâncene de caritate.
După finalizarea acestui prim modul, cel de anatomie, cursantele urmează să învețe tehnica îngrijirii bolnavului, acordarea primului ajutor, tehnici de masaj, no-țiuni de drept internațional umanitar, epidemiologie și igienă, acesta din urmă cuprinzând igiena mediului, cea individuală sau a locuinței.
Potrivit celor declarate de Lidia Boc, cursul de surori de Cruce Roșie s-a organizat, în Vrancea, din anul 1998 până astăzi, anual, fără întrerupere. „Persoanele care urmează cursul pot profesa ca infirmiere, în cadrul serviciilor medicale publice sau private din România. Fi-liala implică surorile de Cruce Roșie în activitățile specifice. Acestea au un statut aparte între voluntarii filialei, formând un corp de voluntari fideli, cu atribuții specifice pe timp de pace și în caz de conflict armat”, a specificat Lidia Boc.
În general, voluntarii care sunt surori de Cruce Rosie participă activ în programele de sănătate, în domeniul prevenirii îmbolnăvirilor și mobilizării sociale. Un rol foarte important îl au surorile de Cruce Roșie în cadrul detașamentelor de intervenție în caz de dezastre. De asemenea, pot acorda îngrijiri socio-medicale primare, în cadrul programelor de îngrijiri la domiciliu. În situație de conflict armat, surorile voluntare de Cruce Roșie participă la operațiunile inițiate de Filială în sprijinul răniților.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?