Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Cel mai tare revelion din România, organizat cu jumătate din suma alocată iniţial


Consiliul Județean Vrancea a cheltuit jumătate din suma alocată pentru organizarea Revelionului 2012, manifestare care a avut loc în Piața Unirii din Focșani. Inițial, administrația județeană a alocat suma de 540 mii lei, dar din această sumă au fost cheltuiți numai 280 mii lei. Este vorba de aproximativ 64 de mii de euro. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că „fătucile din presă” au tratat tendențios această manifestare atât referitor la costuri cât și la numărul de participanți. Oprișan a precizat că la cumpăna dintre ani, în Piața Unirii s-au aflat peste șapte mii de vrânceni, dar și cetățeni din județele învecinate.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a declarat că de Revelion, în lumea întreagă, în capitalele statelor, dar și în reședințele de județ, sunt organizate petreceri în aer liber și focuri de artificii, menite să marcheze trecerea dintre ani. El a explicat că în acest context, la finele lui 2011, Consiliul Județean Vrancea a organizat, în colaborare cu Primăria Municipiului Focșani, Revelionul 2011-2012, în Piața Unirii, un eveniment de tradiție, organizat an de an.
Marian Oprișan le-a explicat „fătucilor” care lucrează în presa județului cum au fost cheltuiți banii pentru organizarea Revelionului 2012. Åžeful administrației județene a afirmat că sunt vizate persoanele care „au scris prostii și enormități cu scopul de a manipula opinia publică”. „La finele anului 2011, Consiliul Județean Vrancea și-a asumat responsabilitatea și a organizat împreună cu Primăria Focșani, Revelionul 2011-2012, în Piața Unirii din Focșani, un eveniment cu tradiție. Nu vom face niciun rabat, pentru că cetățenii municipiului Focșani și ai județului Vrancea merită acest lucru. Vom organiza aceste manifestări tradiționale pentru că oamenii le me-rită din plin”, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Echipamente complexe pentru Revelionul 2012

De organizarea manifestărilor s-a ocupat societatea Star Artists Alliance SRL București. Pentru organizarea Revelionului, Consiliul Județean a cheltuit 280 mii lei cu TVA. Conform raportului prezentat de șeful administrației județene, din această sumă s-au plătit: scena cu lumini, proiecții, back-line, podium exterior, efecte speciale de scenă, tunuri confetti, turbosuflante, efecte pirotehnice de scenă, flăcări de scenă, sky-light, kit TV, camere video, cameramani, cameră video macara, emisie video. Din aceeași sumă au fost plătite 3 video-wall-uri, plasa kabuki, plasa leduri de  24 mp, lumini arhitecturale, lasere, onorarii artiști și cheltuieli privind cazarea artiștilor și a tehnicienilor care au deservit organizarea spectacolului, dar și promovarea Revelionului 2011-2012 în mass-media locală, cu ajutorul unor afișe A3 și flayere. Ma-rian Oprișan a precizat că din suma de 280 mii lei, peste 50 mii lei reprezintă TVA, adică „taxa pe valoare adăugată a guvernului Boc”, care s-a întors la bugetul statului.
Mii de vrânceni au petrecut Revelionul în Piața Unirii din Focșani la spectacolul organizat la inițiativa președintelui Marian Oprișan. Petrecerea de la cumpăna dintre ani a fost susținută de artiștii de la Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”, RO-Mania, Mandinga, Distinto, Guess Who, Bordo, T-Funky Fresh, No Mercy și Pachanga.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?