Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651
Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651

Adjudeanul Dănuţ Anghel arbitrează partide de minifotbal în Spania


Plecat la muncă cu familia în Spania în urmă cu șapte ani de zile, adjudeanul Dănuț Anghel și-a găsit repede o ocupație și un mod de a face bani. Fost secretar gene-ral al echipei de fotbal Vrancart Adjud (în perioada 2003-2009), care a participat mai mulți ani în Divizia C, dar care s-a desființat între timp, Dănuț Anghel nu s-a putut despărți de marea sa pasiune, fotbalul nici pe tărâm spaniol.
În week-end, el arbitrează câte 4-5 meciuri de fotbal seniori și veterani în 7 în cadrul campionatului organizat la Boadilla del Monte (la 25 de kilometri de Madrid). „Spre deosebire de România, în Spania minifotbal este mult mai dezvoltat. Sunt foarte multe terenuri sintetice, sute de echipe cu jucători amatori, dar și campionate regionale puternice. Pentru un meci arbitrat primești 24 de euro, sumă care include și transportul, iar banii sunt virați pe card bancar imediat după meci. Spa-niolii sunt foarte riguroși în ceea ce privește seriozitatea și calitatea arbitrajului. În fiecare săptămână avem programate ședințe de analiză, iar cei care au greșit în etapa anterioară sunt penalizați cu diferite sume”, a declarat Dănuț Anghel.

A avut parte de un singur incident neplăcut

În toată perioada în care a împărțit dreptatea pe teren, adjudeanul a avut parte de un singur incident neplăcut și a primit o palmă peste față din partea unui jucător. „S-a întâmplat anul trecut, la un meci de cupă. După ce echipa sa a pierdut cu scorul de 3-2, un jucător sud-american a venit spre mine și m-a lovit cu palma, apoi a fugit. I-am anunțat pe organizatori, aceștia l-au suspendat pe o perioadă de doi ani de zile pe jucător, echipa a primit sancțiuni financiare drastice, iar în acest sezon nu s-a mai înscris. Marea majoritate a partidelor se dispută seara, în nocturnă, iar jucătorii vin la teren după o zi de muncă”, ne-a declarat Dănuț Anghel.

Este antrenor cu licența C

Din luna aprilie a anului trecut, Dănuț Anghel se mândrește și cu diploma de antrenor cu licența C, diplomă de instructor care îi permite să pregătească orice echipă care participă în cadrul unui campionat județean de fotbal. Zilele trecute, Anghel a primit cardul din partea președintelui Comisiei Tehnice din cadrul Asociația Județene de Fotbal Vrancea, Viorel Paizan. „Poate anul acesta mă întorc în România și devin antrenorul echipei din Adjud, să o promovăm în liga a treia”, a glumit spaniolul” Dănuț Anghel.
În plus, acesta este și un fan al echipei Real Madrid și se mândrește cu un card de acces la partidele pe care gruparea madrilenă le dispută pe Stadionul „Santiago Bernabeu”.

Fiul său practică handbalul

Åžcoala de handbal de la Clubul Sportiv Åžcolar Adjud se poate mândri cu un sportiv care după ce a cunoscut consacrarea în Campionatul Național a ajuns să reprezinte cu cinste sportul vrâncean pe meleaguri spaniole. Cosmin Anghel, la cei 21 de ani ai săi face parte din echipa de handbal a clubului Base Villaverde, grupare care activează în campionatul teritorial din orașul Madrid. După ce a descoperit tainele handbalului la Clubul Sportiv Åžcolar Adjud sub îndrumarea antrenorului Emil Dumitru, în anul 2006 s-a transferat la Liceul cu Program Sportiv Onești.
Pasul către marea performanță l-a făcut doi ani mai târziu, când a plecat în Spania la părinții săi și a trecut cu brio testele susținute la una din zecile echipe de juniori din jurul Madridului. A evoluat în Campionatul Åžcolar al comunității madrilene, a fost remarcat de antrenorul echipei Saslesianos Estrecho Madrid (din prima divizie de juniori) și a participat cu această echipă la play-offul zonei Madrid, care a ocupat locul 2 la turneul zonal de la Sevilla.
Din 2008 și până în 2011, Cosmin Anghel a evoluat pentru echipa de tineret a clubului Labaro Toledo, unde conducerea clubului i-a oferit mai multe facilități (locuință, masă și remunerații în bani), dar, datorită crizei financiare care a lovit și Spania, sponsorul principal de la Toledo a decis să continue activitatea handbalistică doar la nivelul seniorilor, iar echipa de tineret la care activa Cosmin să fie bazată doar pe juniori.
Handbalistul adjudean și-a găsit repede un alt angajament la formația Base Villaverde. „Îmi doresc să fiu sănătos și să fac performanță în Spania deoarece handbalul este sprijinit mult mai mult decât în România. În Spania se pune baza în special pe pregătirea tehnico-tactică și pe implementarea relațiilor de joc, dar și pe condiția fizică fără de care nu poți face față la jocurile oficiale. A trebuit să mă adaptez unui alt stil de joc. Spaniolii au învățat handbal de la noi și au ajuns departe”,  ne-a declarat Cosmin Anghel, tânărul plecat din Adjud pentru a ajunge un mare handbalist.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?