Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674

Înscrierile în clasa I sau pregătitoare se fac informatic


Părinții și directorii de unități de învățământ, care s-au grăbit să finalizeze înscrierile în clasa I, iar mai nou în clasa pregătitoare, trebuie să reia activitatea. Asta deoarece aceste înscrieri au fost făcute în afara legii, respectiv înainte de publicarea calendarului oficial pentru înscrieri.
Dacă în anii trecuți mai toți directorii își ocupau clasele I cu mult înainte de termenul indicat de lege, prin așa zisele înscrieri la negru, din anul școlar 2012 – 2013 înscrierile nu se vor mai putea face decât printr-un sistem informatizat, bine pus la punct. Oricare alte înscrieri nu vor mai fi acceptate, ci vor fi anulate.
De asemenea, potrivit legii, fiecare școală își va completa efectivele cu elevi care locuiesc în apropierea unității de învățământ, dar dacă vor mai rămâne locuri vacante, vor fi acceptați și copii din alte zone. „Încă nu am primit nimic în legătură cu clasa pregătitoare, dar probabil că într-o săptămână va apărea și o notă în acest sens. Listele care s-au făcut până acum nu sunt valabile și îi sfătu-iesc pe directori să nu mai umble cu prostii. Înscrierile în clasa I și grupa pregătitoare vor fi informatizate. Ceea ce s-a făcut nu se va lua în considerație, pentru că va apărea ca-lendarul înscrierilor, pe care ne dorim să îl aplicăm”, a declarat Iordache Bostan, șeful Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?