Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Zeci de cutremure în Vrancea şi Câmpia Română


25 de cutremure s-au produs în Vrancea și Câmpia Română în intervalul 1 – 3 ianuarie. Seismul cu cea mai mare magnitudine s-a produs chiar în prima zi a acestui an, în Câmpia Română, și a avut o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter.
Ultimele două seisme au fost înregistrate în Vrancea, ieri. Primul seism s-a produs la ora 6:14 și a avut o magnitudine de 2,8 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adâncime de 119 de kilometri și nu a fost re-simțit în rândul populației. Tot ieri dimineață, la ora 8:52, în Vrancea s-a produs un alt cutremur. Seismul a avut tot o magnitudine de 2,8 grade pe scrara Richter și s-a produs la o adâncime de 121 kilometri.
Vrancea s-a cutremurat și pe data de 2 ianuarie. În această zi au fost înregistrate două seisme cu magnitudini de 2,9 și 3.0 grade pe scara Richter.
Tot pe data de 2 ianuarie, alte 15 cutremure s-au produs în Câmpia Română. Seismele produse în sudul țării au avut o intensitate mai mare decât cele produse în Vrancea. Potrivit site-ului Institutului Național de Fizică a Pământului, seisemele au avut și magnitudini de 3.6, 3.8 și 3.9 grade pe scara Richter.
Nici prima zi a anului nu a fost mai liniștită. În Vrancea și în Câmpia Română s-au produs mai multe cutremure, printre care și seismul cu cea mai mare intensitate din această periodă. Potrivit specialiștilor, în prima zi a anului, în Câmpia Română s-a produs un cutremur care a avut o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter, acesta fiind și cel mai mare seism înregistrat în cele trei zile. Tot pe 1 ianuarie, în Vrancea, la o adâncime de 114 kilometri pe oră, s-a produs un cutremur cu o magnitudine de 2,9 grade pe scara Richter. Spre deosebire de cutremurele produse în Vrancea, cele din Câmpia Română au fost de suprafață, adâncimea maximă find de 11 kilometri.
Specialiștii în domeniu pun că cetățenii nu ar trebuie să se panicheze. 
Gheorghe Mărmureanu, directorul onori-fic al Institutului Național pentru Fizica Pământului, a declarat în presa centrală că aceste cutremure nu anticipează un seism de o intensitate mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?