Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643
Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643

Chiriaşii blocului G2 au apă rece cu program


Cele mai mari datorii la chirie, apă și alte utilități le au focșănenii care locuiesc în blocul G2 din cartierul Bahne, supranumit și blocul NATO. Viceprimarul municipiului Focșani, Bogdan Matișan, spune că în blocul G2 apa curge cu program, iar datoriile locatarilor la chirie, care se plătește la Primărie, sunt vechi de ani de zile. „La G2, locatarii nu au bani de căldură, de apă sau alte cheltuieli de întreținere. Cele mai mari datorii la chirie tot aici le înre-gistrăm, iar la apă au program, tot din cauza facturilor neplătite. Va fi demarat, în viitor, un program pentru locuințe sociale cu bani europeni și sperăm ca proiectul pe care îl vom face să câștige finanțarea. Va fi mai simplu atunci de separat bun-platnicii de cei rău-platnici”, a precizat viceprimarul Matișan.
În rest, sume restante prea mari nu are de încasat administrația locală de la chiriașii de locuințe sociale. În unele blocuri, aceștia plătesc chiar și fondul de rulment. „Acest fond acoperă cheltuielile de întreținere și reprezintă o sumă tampon pentru plata utilităților”, a mai spus Matișan.
Acolo unde se înregistrează datorii mari la chirie, Primăria demarează procedura de poprire a salariului chiriașului și recuperează debitele. Viceprimarul susține că aceste cazuri sunt rare, căci, de obicei, problemele se rezolvă pe cale amiabilă. Cu toate acestea, doi chiriași, care stau în locuințe ANL, sunt în atenția reprezentanților administrației publice locale din cauza datoriilor acumulate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?