Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Vulpe turbată, prinsă în Focşani


O vulpe turbată a fost prinsă de vânătorii sportivi, pe raza municipiului Focșani. Animalul a fost văzut de câțiva focșăneni, care au alertat autoritățile, de teamă ca acesta să nu le mănânce păsările din curte.
Mai mulți vânători sportivi din cadrul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vrancea s-au deplasat la fața locului și au prins vulpea, care avea rabie, lucru confirmat și de medicii veterinari. „Vulpea a fost recoltată și descoperită cu rabie. S-au luat măsuri pentru a preveni eventuale surprize. Zona este sub observație”, a spus Marcel Grosu, purtătorul de cuvânt al AJVPS Vrancea.
 Medicii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vrancea au confirmat faptul că vulpea era turbată. „S-a confirmat boala. Am anunțat toate instituțiile implicate și am luat toate măsurile necesare pentru a evita situații neplăcute. În astfel de cazuri, se poate face vaccinare în cordon pentru câini. Noi am făcut dezinsecție în zonă, astfel că pericolul a trecut”, a declarat Gheorghe Modo-ran, șef Serviciu de Sănătate și Bunăstare a Animalelor, Monitorizare Boli din cadrul DSVSA.
Chiar dacă vulpea nu mai bântuie prin Focșani, mulți se tem ca nu cumva aceasta să fi mușcat vreun câine comunitar înainte de a fi prinsă. Primarul Decebal Bacinschi așteaptă o adresă oficială de la medicii veterinari, în care să fie precizat măsurile ce trebuie luate în astfel de cazuri, pentru a evita orice pericol. „Ei sunt specialiști și trebuie să decidă ce este de făcut. Eu aștept să îmi trimită o adresă oficială, prin care să ne spună ce trebuie să facem, ce măsuri să luăm pentru siguranța cetățenilor”, a precizat Bacinschi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?