Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Şase deţinuţi îşi iau „liber“


Åžase deținuți din Penitenciarul Focșani își vor petrece sărbătorile de iarnă alături de familii. Ei vor putea părăsi închisoarea deoarece, pe toată durata ispășirii pedepsei, au avut o conduită exemplară. Trei dintre persoanele private de libertate vor petrece Crăciunul alături de cei dragi, iar celelalte trei vor fi libere de Anul Nou.
Cei care rămân în Penitenciar au parte de un program special. Sunt organizate activități artistice, moral-religioase și sociale, menite să aducă bucurie și căldură în sufletele persoanelor private de libertate.
Astfel, începând de pe 12 decembrie și până ieri, deținuții au participat la competiții sportive, respectiv de biliard, tenis de masă și șah, care s-au desfășurat sub egida „Cupa Sărbătorilor de Iarnă”. În aceeași perioadă, s-a desfășurat și concursul tematic „Sărbătorile de Crăciun și Anul Nou – tradiții și obiceiuri”, finalizat cu premierea câștigătorilor.
Ieri, membrii Servi-ciului Umanitar pentru Penitenciare- filiala Focșani a susținut un spectacol de poezie și colinde, în prezența persoanelor private de libertate și a rudelor acestora, respectiv copii, părinți, soții. Astăzi, un grup format din 11 persoane private de libertate vor susține un spectacol de colinde și obiceiuri tradiționale, adresat personalului unității, iar mâine, voluntari de la Fundația Berean Prison Ministry vor susține un program artistic de colinde, adresat cadrelor unității și persoanelor private de libertate.
Pe 28 decembrie, deținuții care fac parte din formația „Suflete descătușate” vor susține un spectacol de muzică, poezie și scenete de teatru, în fața colegilor de detenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?