Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Deputatul Tîlvăr vrea un preţ corect al carburanţilor


Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, cere transparență maximă în ceea ce privește rezultatele investigației derulată de Consiliul Concurenței pe piața produselor petroliere. El a arătat că prețul practicat la carburanți este exagerat și crede că românii merită să plătească un preț cinstit și nu pot fi, în permanență, „bătaia de joc a guvernului PDL și a companiilor petroliere”.
Tîlvăr a susținut că încă din ianuarie 2011 a atras atenția asupra faptului că producătorii și distribuitorii de carburanți practică în România prețuri exagerate în condițiile în care puterea de cumpărare a scăzut semnificativ. „Conform datelor statistice furnizate de Comisia Europeană prețurile din România (1,30 euro/l) sunt mai mari decât cele înregistrate în țări în care puterea de cumpărare este mult mai mare, precum Luxemburg (1,15 euro/litru), Spania (1,17 euro/litru), Austria (1,19 euro/litru). În martie, într-o declarație politică arătam faptul că în contextul economic actual menținerea prețului ridicat la carburanți, dar și creșterea continuă a acestuia sunt o amenințare la siguranța socială întrucât această practică generează scumpiri în lanț la alimente”, a precizat deputatul vrâncean.
Tîlvăr a reamintit că în aprilie a făcut o interpelare către Consiliul Concurenței pentru a face publice rezultatele verificărilor în ceea ce privește o posibilă înțelegere între furnizorii de combustibil în privința menținerii unui preț ridicat la combustibil. „Răspunsul primit a arătat că «o creștere simultană de prețuri și în cuantumuri similare, nu înseamnă neapărat o încălcare a regulilor concurenței». În timp ce această problemă este tratată cu dezinteres de către guvernul PDL, puterea de cumpărare a românilor scade în continuare, creșterea prețurilor la alimente este generată de un preț ridicat la carburanți, iar Consiliul Concurenței întârzie să se pronunțe într-o problemă atât de delicată”, a afirmat deputatul Angel Tîlvăr.
El a mai spus că Guvernul PDL a demonstrat încă o dată că siguranța și protejarea populației nu este o prioritate. „Cer ca rezultatele anchetei desfășurată de Consiliul Concurenței în ceea ce privește o posibilă încălcare a Legii Concurenței de către producătorii și distribuitorii de carburanți să fie făcute publice într-un mod cât mai transparent, iar cei găsiți vinovați să fie sancționați!”, a încheiat deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?