Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO: Porcii au ajuns în Piaţa Moldovei


Focșănenii au trecut ieri prin Piața Moldovei, pentru a vedea cum arată și cât costă carnea de porc expusă la vânzare. După ce au întrebat pe la fiecare tarabă, cei cu bani la ei s-au hotărât să cumpere. Puțini la număr, după cum susțin vânzătorii. „Merge prost! E carne multă și e ieftină. Lumea nu are bani. Prețul este mic, este același ca anul trecut. Am vândut de vreo 300 de lei”, ne-a spus un bărbat din Răstoaca. El avea scris pe o bucată de carton „Fără colesterol”, „Made in Răstoaca” și ne-a spus că se numește Matache Măcelarul.
La câteva mese depărtare, alte bucăți de carne, alți vânzători, dar aceeași placă. „Merge prost vânzarea. Porcul mănâncă mult și luăm bani puțini pe el. Am vândut, dar puțin”, ne-a spus Cati din Suraia. Prețurile la carnea de porc erau ieri între 10 lei pentru cantități mai mari și 14 lei pentru câteva kilograme. De exemplu: picioare porc 5 lei/kg, spată porc fără os 16 lei/kg, piept porc cu os 14,5 lei/kg, rasol porc 8,5 lei/kg, pulpă porc cu os 14 lei/kg, organe 8 lei/kg, gușă porc 10 lei/kg, inimă 9,5 lei/kg, cotlet cu os 16,5 lei/kg.
Totuși, vânzătorii spuneau la unison că munca de a crește un animal pentru vânzare nu este rentabilă și că anul care vine nu vor mai ajunge cu el la piață ci îl vor consuma în casă. „Nu se merită să mai crești porci, decât pentru consumul personal. Am vândut jumătate de porc până acum. Åži acum cinci ani tot 12 lei era prețul la carne. Ca să faci un porc mare îți trebuie vreo 20 de saci de porumb și un sac este 80 de lei. Numai porumbul, dar munca și restul? Nu se merită”, ne-a spus Nicu Åžerban din Ră-dulești care mai avea încă doi porci de tăiat acasă pe care să-i aducă în zilele care urmează.
Un singur vânzător, ce-i drept, mai tânăr, era încântat de ziua de ieri. Focșănenii, se pare că au tras la el și la ora 12.00 nu prea mai avea ce vinde. „Merge bine vânzarea. În colțul acesta aici merge bine. Am trei porci și acesta pe care l-am vândut a avut 100 de kilograme”, ne-a spus un bărbat din Gologanu.
Focșănenii nu erau prea încântați de prețuri și sunt hotărâți să mai aștepte câteva zile pentru a prinde reducerile. „Am de gând să cumpăr, dar poate mai scade prețul peste câteva zile. Acum e mare. O să iau câteva kilograme să fie acolo de o friptură și ceva sarmale”,   ne-a spus Maria Ionescu din Focșani.
Carnea de porc va putea fi cumpărată din Piața Moldovei, până pe data de 24 decembrie, în sectoarele special amenajate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?