Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Ce este Euryale ferox?


Euryale ferox este o plantă acvatică anuală întrebuințată în Orientul Îndepărtat pentru combaterea unei game variate de afecțiuni. Proprietăți antioxidante remarcabile au fost în ultima vreme confirmate și explicate de cercetători. Se pare că legătura făcută cu zeul Vishnu din religia hindusă nu a fost întâmplătoare. 
Planta se găsește în iazurile și lacurile micuțe din China, Japonia și India, precum și în cele din partea de est a Rusiei. Cei care atrag în prima fază atenția asupra nufărului sunt ghimpii cu care se apară de oaspeți nedoriți. Frunzele dețin, de asemenea, o particularitate interesantă: acestea sunt mici când suprafața pe care cresc este restrânsă, iar în cazul în care condițiile permit, frunzele pot trece de un metru.
Spre deosebire de alte rude ale sale, Euryale ferox a depășit limitele recomandărilor medicinale, intrând în sfera bucătăriei indiene și chineze. Adesea, Euryale ferox se cultivă special pentru semințe care prăjite, stropite cu ulei și date cu condimente, constituie o adevărată delicatesă.
Nucile de apă, cum se mai numesc, conțin multe vitamine și facilitează absorbția nutrienților în timpul tractului intestinal. În cele din urmă, s-a constatat că planta este implicată chiar și în reducerea riscului de cancer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?