Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Colindători la Consiliul Local Măicăneşti


Consiliul Local Măicănești a fost colindat ieri, imediat după terminarea ședinței ordinare, de către cetele de colindători din localitate. A devenit o tradiție ca la ultima ședință de Consiliu Local din an, cete de colindători de la școlile din localitate, dar și colindători mai în vârstă, să vină și să aducă o urare și un gând bun conducerii primăriei și membrilor Consiliului Local. Plugușorul, Capra, alaiul mascaților, cete de colindători sunt doar câteva din obiceiurile arhaice ce au fost aduse în actualitate, ieri, de locuitorii comunei Măicănești.
Primarul Costel Necula a declarat că, anul acesta, autoritățile locale au fost colindate de cete de la toate școlile din comună, chiar și de copii de la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă Măicănești. „De asemenea, este o tradiție să primim co-lindători de toate vârstele, inclusiv bătrâni, adică cei care au adus și menținut aceste obiceiuri pe care le transmit mai departe copiilor. Chiar dacă situația economică nu este una bună, mă bucur că locuitorii comunei nu au uitat aceste tradiții și au venit să ne ureze”, a precizat primarul Costel Necula.
În ton cu sărbătorile de iarnă, Consiliul Local Măicănești a aprobat opt mii de lei pentru cadouri de Crăciun, cadouri ce vor fi date copiilor înscriși la grădinițele și școlile din localitate. Consilierii au mai aprobat, ieri, proiectele privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pe anul 2012, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2012 și proiectul de hotărâre privind planul de ocupare a funcțiilor publice pentru anul viitor.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?