Ediția: Sâmbătă 7 Iunie 2025 Nr. 6894

Fructe sănătoase în timpul iernii


Este foarte important să avem grijă de organismul nostru pe tot  parcursul anului. Iarna ne simțim de foarte multe ori mai slăbiți că niciodată. Luptăm cu frigul de afară, cu schimbările bruște de temperatură, cu virușii.  De aceea, trebuie să-i oferim organismului nostru protecție printr-o alimentație echilibrată, care să conțină multe fructe.
De pildă, strugurii sunt alimente din substanțele cărora organismul își trage toată energia de care are nevoie într-un timp foarte scurt. Aceștia conțin zaharuri, care reprezintă o componență fundamentală a alimentației umane. Strugurii mai conțin și alte substanțe sănătoase, printre care provitamina A.
Portocalele sunt, de asemenea, o sursă naturală de sănătate și pot fi procurate foarte ușor din orice magazin alimentar. 100 g de portocală conține 45 mg vitamina C, astfel un singur fruct deține cantitatea necesară de vitamina C pentru o zi întreagă. Specialiștii susțin că în pielița aceea albă se află multe substanțe foarte sănătoase, de aceea indicat este să nu o dăm la o parte, ci să o mâncăm odată cu pulpa fructului.
Chiar dacă fructele neinjectate nu sunt atât de aspectoase, au un gust mai bun și sunt sănătoase. Totuși, dacă nu avem alternativă, atunci este bine să spălam bine coaja portocalei cu apă caldă, astfel încât substanțele toxice și pesticidele să nu între în contact cu fructul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?