Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Împreună pentru o viaţă mai bună!


Ziua Internațională a Persoanelor cu Handicap, sărbătorită în fiecare an pe  3 decembrie, este prilej de bucurie pentru adulții și copiii cu dizabilități, ocrotiți în centrele din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea. Åžirul de manifestări ce vor fi organizate cu acest prilej va debuta mâine, la orele 10.00, când prichindeii beneficiari ai Centrului de Zi de Recuperare și Reabilitare Focșani, atât cei instituționalizați cât și cei din familii, vor prezenta un spectacol sub moto-ul „Åžanse egale pentru toți”.
Sâmbătă, începând cu orele 10.00, vor avea loc alte acțiuni festive în toate centrele rezidențiale destinate persoanelor cu handicap.
Potrivit celor declarate de Daniela Nicolaș, directorul DGASPC Vrancea, în toate centrele din subordinea instituției sunt ocrotiți și îngrijiți 370 de adulți și 100 de copii cu dizabilități. Toți aceștia vor primi cadouri, iar în fiecare centru se vor organiza mese festive.
Cu prilejul acestei zile, Daniela Nicolaș a transmis tuturor oamenilor afectați de vreun handicap din județul nostru, un mesaj. „Prin VOI se adeverește zicala «Omul este măsura tuturor lucrurilor». An de an, 3 decembrie a devenit mai încărcat de emoție și mai plin de bucurie. Împreună am încercat să pătrundem misterul acestei sărbători și să arătăm că dizabilitatea nu limitează nici talentul și nici dorința lăuntrică de a dărui semenilor. Ați dăruit în fiecare an o poveste reală de viață, pe care numai cei ce nu au văzut-o o pot uita. Împreună vom face și mai puternică vocea inimii și vom pătrunde dincolo de barierele nepăsării”, este mesajul transmis de Daniela Nicolaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?