Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Proxeneţii din Vidra, condamnaţi la închisoare


Proxeneții din Vidra, respectiv Cătălin și Ion Hasan și Ramona Negoiță, au fost găsiți vinovați de instanța de judecată pentru infracțiunile de  trafic de persoane, spălare de bani și recrutare în scopul exploatării. Cei trei au fost condamnați la pedepse cu închisoarea. Primul dintre ei va executa opt ani de închisoare și i se va deduce din pedeapsă perioada arestului preventiv. „Menține măsura sechestrului asigurător instituită asupra imobilului aparținând inculpatului Hasan Cătălin, situat în comuna Vidra, sat Burca, cu o va-loare de impozitare de 99.928 lei, măsură luată de procuror din 04.02.2011”, se arată în capătul sentinței care îl privește pe Cătălin Hasan.
Fratele acestuia, Ion, a fost condamnat la șapte ani de închisoare. Instanța a decis menținerea sechestrului asigurător instituită asupra unui autoturism, proprietatea sa.
Concubina lui Cătălin, Ramona Negoiță, a fost condamnată la patru ani de detenție. În sentință mai apar și numele unor rude ale celor doi frați, respectiv Elena Hasan și Cristinel Hasan, care au fost judecați pentru încercare de determinare a unor persoane să declare mincinos. Elena Hasan și Cristinel Hasan au primit șase luni, respectiv nouă luni de închisoare cu suspendare. Cei nemulțumiți de pedeapsă pot face apel.
Reamintim că Ion Hasan, Cătălin Hasan și Ramona Negoiță au fost trimiși în judecată pentru pro-xenetism, fiind acuzați că au racolat cel puțin 10 tinere, printre care și minore, din județele Vrancea, Galați și Buzău, pe care ulterior le-au dus în Marea Britanie, Turcia și Italia, obli-gându-le să se prostitueze. Cătălin Hasan și concubina sa, Ramona Negoiță, au fost și arestați în Marea Britanie, din aceleași motive. După o scurtă perioadă, în care au stat în arest, au fost puși în libertate.
Metoda prin care victimele erau racolate este una clasică. Unul dintre bărbați  se îndrăgostea de fete și le promitea locuri de muncă în străinătate. În momentul în care treceau granița, fetele erau sechestrate în locuințe închiriate. Anchetatorii spun că deși suspecții nu aveau un loc de muncă sau altă sursă de venit, au reușit să-și contruiască locuințe impunătoare și să-și cumpere mașini de lux. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?