Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Consiliul Judeţean, premiat la nivel european


Consiliul Județean Vrancea a primit certificatul special al Asociației      Regiunilor Europene (ARE) pentru proiectul „Locuințe protejate pentru tinerii cu dizabilități”. Proiectul a fost derulat în cadrul competiției „Cea mai prietenoasă regiune europeană pentru tineri 2011”,organizată de către Asociația Regiunilor Europene. Subiectul competiției din acest an a fost „Incluziunea socială a tine-rilor cu dizabilități”, iar proiectul Consiliului Județean, membru al ARE, a fost implementat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Finanțarea a fost asigurată de către Uniunea Europeană, prin Programul Phare. Vrancea este singura regiune din ARE care a pri-mit această distincție.
Aceasta este cea mai recentă din seria de distincții acordate Consiliului Județean Vrancea. În 2007, a primit premiul „Cea mai prietenoasă regiune europeană pentru tineri”. Președintelui Marian Oprișan i-a fost înmânat premiul de către Ricardo Illy, președintele de la acea dată al ARE. În cadrul evenimentului, președintele Consiliului Județean Vrancea a avut o întâlnire privată cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.
În cadrul Adunării Generale ARE din 2010, Consiliul Județean Vrancea a primit mențiunea specială „Communicating Europe 2010”, județul nostru fiind singura regiune membră ARE care a primit un premiu special în cadrul acestui eveniment. Mențiunea specială a fost acordată pentru implementarea proiectului „Identitatea ta – o șansă pentru drepturi egale”.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?