Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Primăria Băleşti, vandalizată de un bolnav psihic


Un bărbat din Bălești a spart, joi seara, în jurul orei 18.30, aproape toate geamurile primăriei din localitate. Anchetatorii spun că Radu P. a recurs la acest gest din cauza problemelor psihice pe care le are, dar și pentru că, în prealabil, a consumat o cantitate însemnată de băuturi alcoolice. El a spart cu pumnii opt geamuri, până să ajungă paznicul să-l oprească.
Polițiștii de la Măicănești i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru distrugere și continuă cercetările pentru a stabili care a fost motivul ce l-a determinat să facă acest lucru. Primarul comunei Bălești, Stancu Bălescu s-a apucat ieri dimineață, de înlocuit geamurile distruse. El a precizat că nu are ce recupera de la bărbat, pentru că acesta nu deține nimic. „El are probleme de sănătate și a fost internat de mai multe ori în centre de specialitate. Aseară (joi seara – n.r), pro-babil că a avut o criză și s-a apucat de spart geamurile primăriei. Au mai rămas întregi doar geamurile care sunt pe partea din spate a clădirii. Chiar nu pot să-mi explic ce a fost în capul lui. Noi am sesizat poliția care     i-a întocmit dosar penal, dar geamurile tot noi trebuie să le punem. Lui nu avem ce  să-i luăm și nici nu are fa-milie. Am căutat prin magazie și am mai găsit niște foi de geam pe care le-am mai tăiat și le-am pus la loc. Ne gospodărim cum putem. Am sesizat și ambulanța, să-l ia de aici și să-l interneze”, a spus Stancu Bălescu, primarul comunei Bălești.
Bărbatul nu este la prima abatere. În urmă cu câteva zile, el a distrus cu un topor gardul unui localnic. Păgubitul nu a sesizat poliția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?