Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori


Aproape 200 de metri cubi de lemn și cherestea au confiscat polițiștii, zilele trecute, în urma unei acțiuni desfășurate în fondul forestier din Vidra și Nereju. Oamenii legii au găsit într-o pădure de pe raza comunei Nereju, dar care aparține Obștii Bârsești, 63 de cioate rezultate în urma tăierilor ilegale. Potrivit polițiștilor, pădurea era exploatată de o societate comercială din comuna Nereju. Volumul arborilor tăiați fără drept este de aproximativ 120 metri cubi de lemn.
În aceeași pădure, polițiștii au găsit 19,122 metri cubi de lemn de fag și 19,437 metri cubi lemn de rășinoase pentru care nu existau documente de proveniență. Administratorul so-cietății care exploata în zonă, dar și pădurarul au ridicat din umeri și nu au putut da explicații cu privire la proveniența materialului lemnos, care a și fost confiscat. În acest caz, a fost întocmit dosar penal.
În timpul controalelor, polițiștii l-au identificat și pe Corneliu T., din comuna Bolotești, care a tăiat fără drept mai mulți fagi și arini, din pădurea Mărioarei H., din Vidra. Bărbatul s-a ales cu dosar penal. De asemenea, oamenii legii au confiscat 1.100 metri cubi de cherestea de la Åžtefan N., din comuna Limanu, județul Constanța. Bărbatul a fost sancționat contravențional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?