Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Sprijin pentru femeia care trăieşte din nimic


Situația dramatică a Aurorei Mocanu, de 56 de ani, din Mărășești, care a fost descrisă pe larg într-una din edițiile anterioare ale cotidianului nostru, nu a trecut neobservată. Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea s-a autosesizat, iar ieri, o echipă de specialiști din cadrul Direcției pentru Protecția Persoanelor Adulte cu Handicap s-a deplasat acasă la femeie, unde i-au făcut și evaluarea. „Din păcate, femeia nu poate fi încadrată în grad de handicap, pentru că afecțiunea sa nu permite acest lucru. Echipa noastră a discutat însă cu reprezentanții primăriei din Mărășești pentru a identifica soluții de sprijin în cazul ei. Într-adevăr, ea nu are nici un venit în momentul de față, dar urmează să i se acorde totuși un ajutor social”, a declarat Daniela Nicolaș, directorul general al DGASPC Vrancea.
Tot ieri, Daniel Drăgan, directorul căminului pentru persoane vârstnice „O nouă șansă” din Mărășești, a declarat că va face demersuri pentru ca Aurora să beneficieze de un loc în căminul care tocmai a fost deschis. „Avem locuri disponibile, avem toate condițiile și dorim cu adevărat să asistăm persoane vârstnice care au probleme. Am solicitat serviciului social din cadrul primăriei Mărășești o anchetă socială la domiciliul doamnei Mocanu. Mai este necesar ca aceasta să își dea acordul pentru a deveni beneficiara noastră”, a declarat directorul Drăgan.
Reamintim că Aurora Mocanu, fostă poștăriță, cunoscută de mai toată suflarea orașului, câștigătoare a primului loc în etape naționale ale concursului „Marșul factorilor poștali”, nu mai primește nici ajutor social și nici indemnizația de handicap pe care a încasat-o o vreme. Ea a povestit că ajutorul social i-a fost sistat pe motiv că în evidențele primăriei figurează că ar avea pământ, pământ pe care de fapt l-a vândut, însă fără să facă acte în acest sens. Nici pensie pentru anii lucrați nu are cum să ia, neavând vârsta necesară ieșirii la pensie. Aurora se deplasează foarte greu, sprijinindu-se de mânerele unui fotoliu rulant. Pentru că nu are absolut nici un venit, ea este nevoită să cerșească mâncarea de fiecare zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?