Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Militari vrânceni, în misiune în Afganistan


Militarii de la Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” din Focșani participă la o nouă misiune, în Afganistan. Este vorba de o grupă de comandă din cadrul Comandamentului Brigăzii 282, ce va încadra Elementul de Comandă și Control Zabul, potrivit purtătorului de cuvânt de la Brigada 282. 
Ieri, la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Galați a avut loc și ceremonia de plecare în misiune, ceremonie la care a participat inclusiv ministrul Apărării Naționale. Militarii vor pleca spre Afganistan la sfârșitul acestei luni și se vor întoarce acasă după jumătate de an. La ceremonia de plecare în misiune, militarii au fost asigurați că vor avea un trai decent pentru copiii și familiile lor. 
Misiunile militarilor vrânceni nu se termină aici. La începutul anului viitor, alți militari din cadrul Batalionul 280 de la Brigada 282 vor pleca tot în cel mai fierbinte punct de pe glob.
În urmă cu mai bine de un an, câteva sute de militari, tot din Vrancea, au vegheat la liniștea afganilor timp de șase luni. Cel puțin 10 dintre ei au văzut moartea cu ochii. Urmele exploziilor unor bombe artizanale se văd și acum pe corupurile unora dintre ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?