Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Decolteurile adânci îi fac pe cei care le poartă să pară mai puţin inteligenţi


Un studiu asupra percepției umane arată că, cu cât se vede mai mult din pielea unui om, cu atât el pare mai puțin inteligent celorlalți. Creierul uman conferă automat o imagine de incompetență unei persoane îmbrăcate sumar. Profesorul Kurt Gray, care a condus echipa de psihologi de la Universitatea Maryland, spune: ‘În șase din studiile noastre, am descoperit că scoaterea pulovărului sau a oricărui alt obiect de îmbrăcăminte și lăsarea la vedere a pielii pot schimba semnificativ modul în care este considerată inteligența unei persoane’.
Studiul arată că, atunci când bărbații văd o femeie îmbrăcată sumar, se concentrează doar pe trupul ei și ignoră spiritul. Nimic nou, de altfel. Ceea ce este nou în studiul menționat este că această constatare este valabilă pentru ambele sexe. Un bărbat care lasă la vedere prea multă piele este conside-rat incompetent.
Studiul adaugă că îmbrăcămintea care dezgolește o parte a corpului poate aduce prejudicii carierei! Potri-vit psihologilor, creierul uman este împărțit în două. De-o parte există experiența, iar de cealaltă, acțiunea. Acțiunea este tot ceea înseamnă capacitatea de a face sau planifica diferite lucruri. Experiența constă mai degrabă în capacitatea de a simți durere, plăcere sau diferite emoții. Partea dezgolită a corpului ne arată dacă oamenii pe care-i vedem sunt în acțiune sau în experiență. Acțiunea este asociată cel mai des cu spiritul, în timp ce experiența este legată de fizic. Cine are o parte a corpului descoperită (decolteu adânc, picioare…) poate induce în mod fals imaginea incompetenței și a lipsei de leadership. În schimb, o persoană descheiată la cămașă, dacă nu trece drept inteli-gentă, este percepută adesea ca fiind demnă de încredere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?