Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Toţi elevii sărmani au primit rechizite


Mult așteptatele rechizite școlare au ajuns, în cele din urmă, la toți elevii care ar fi trebuit să beneficieze de ele, deși au trecut aproape două luni de la începerea anului școlar. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, anul acesta a venit cu o modificare în ceea ce privește distribuirea lor. Rechizitele școlare nu au mai fost descărcate de reprezentanții firmei distribuitoare în depozitul Inspectoratului Åžcolar, ci direct către beneficiari, adică unităților de învățământ unde învață beneficiarii. Ultima livrare de rechizite s-a făcut chiar ieri, la Tulnici. „În ceea ce privește rechizitele școlare, anul acesta s-a ținut licitația în așa fel încât firma care a câștigat, a transportat pachetele cu rechizite la fiecare școală”, declarat Maricica Gheorghiță, șef de depozit al Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea.
Două săptămâni a durat distribuirea rechizitelor în școli. În cadrul acestui program, județului Vrancea i-a fost repartizată suma de 454.120 lei, cu tot cu TVA. De aceste fonduri au beneficiat nu mai puțin de 17.460 de elevi. Valoarea maximă a fiecărui pachet a fost de 25 lei per elev pentru învățământul primar și 30 lei per elev pentru învățământul gimnazial. Chiar dacă sumele nu acoperă nici pe departe necesarul de rechizite de care au nevoie elevii pe durata unui an școlar, este un ajutor binevenit pentru părinții sărmani, pentru care fiecare leu contează enorm.
În pachete sunt câteva materiale comune ciclului primar și celui gimnazial, dar sunt și rechizite diferențiate, în funcție de clasă. Cert este că toți elevii au primit diverse tipuri de caiete, câte o radieră, o ascuțitoare, un creion, un pix, la care se adaugă acuarele, riglă, un penar, creioane colorate, un stilou, bețișoare, dar și un ghiozdan, doar în cazul elevilor de clasa I. De asemenea, elevii de clasele II – IV au primit și câte un șablon cu harta României, iar elevii de clasele V – VII au primit câte o trusă de geometrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?