Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

ISU, propus pentru desfiinţare


După reducerea salariilor, disponibilizări în masă, desființarea posturilor de poliție și înființarea Secțiilor de Poliție Rurală, sindicaliștii spun că ar urma și desființarea unor instituții de care oamenii nu s-ar putea lipsi. Una dintre acestea este Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Reprezentanții Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă și în Retragere (SCMD) susțin că pompierii vor fi desființați. În locul lor, primarii vor înființa structuri pseudospecializate, cu efective pe care și le pot permite administrațiile locale.

Sindicaliștii spun că disponibilizații de până acum, de la poliție, pompieri și jandarmi, au făcut parte din primul val. Distrugerea Internelor, a siguranței cetățeanului și implicit a siguranței naționale, continuă susțin sindicaliștii, „în cadrul unei grandioase și fără precedent opere de trădare”. „Spre știința dumneavoastră, ISU se desființează complet. Se are în vedere înființarea unei structuri pseudospecializate, de către primar, cu efective pe care și le pot permite primăriile. Cei mai șmecheri dintre foștii comandanți se înghesuie deja să-și facă rapid companii private de pompieri, spre a beneficia de jaful programat cu parcul auto și celelalte dotări ale ISU”, se arată în comunicatul SCMD. 
Sindicaliștii vrânceni dau asigurări că înformațiile sunt reale și că ele au fost aflate pe surse, cel mai probabil din Mi-nisterul Administrației și Internelor. Vicepreședintele SCMD – Filiala Vrancea, locotenent comandor (R) Stan Dumitru, spune că informațiile sunt cât se poate de reale. „Informațiile publicate pe site-ul principal sunt reale. Probabil că informațiile provin chiar din MAI. Detalii despre ceea ce ar urma să se întâmple nu am. Cert este că în România, cuvântul de ordine este «grav». De fiecare dată zvonistica pleacă chiar de la Guvern, care a devenit o sperietoare pentru funcționari. Este grav ceea ce se întâmplă și dacă nu facem ceva, nu vom putea trece peste această situație tragică din țara noastră”, a spus locotenent comandor (R) Stan Dumitru.

„Nimic nu mă surprinde”

Întrebat ce părere are despre această situație, un angajat al ISU Vrancea ne-a spus că nu-l miră nimic. „Nimic  din ceea ce se întâmplă nu mă surprinde. Este foarte posibil să fie așa, pentru că sindicaliștii au cam avut dreptate de fiecare dată. Ne-am obișnuit cu ideea că această țară va merge spre pieire și nu cred că se mai poate face ceva pentru ca lucrurile să o ia pe calea cea dreaptă. Ce-i pasă mi-nistrului de Interne că-i arde casa lu țața Florea din orice comună vrânceană? Important este să nu-i ardă lui nimic”, ne-a spus acesta.
De asemenea, este știut faptul că două direcții ale MAI, respectiv Ordinea Publică și Rutieră, vor trece tot la primării. Această operațiune ar presupune un nou val de disponibilizări, practic privarea românilor de siguranță. În aceste condiții, țara noastră va deveni raiul hoților și asasinilor, al criminalității organizate.
Tot sindicaliștii mai spun că Inspectoratele Județene de Poliție dispar și ele, ceea ce înseamnă alte sute de disponibilizați. Totodată, DGIPI și DGA se comasează, noua structură, care presupune doar jumătate din funcțiile avute de cele două, ramânând în MAI. În MAI mai rămân Jandarmeria, diminuată, și Poliția judiciară, la fel de decimată.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?