Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Fetele fug de Liceul Auto


Meseria de mecanic auto sau șofer nu este deloc atractivă pentru fete, care anul acesta au ocolit Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” din Focșani. Potrivit reprezentanților acestei unități de învățământ, în anul școlar 2011 – 2012, în clasa a IX-a nu studiază nici o reprezentată a sexului frumos, ci doar băieți. De altfel, în tot colegiul învață doar cinci fete! Acesta este și motivul pentru care în 2011, la această unitate de învățământ, nu se va organiza Balul Bobocilor.
Pentru a mai „îndulci” totuși situația, cei din condu-cerea Colegiului Tehnic Auto au organizat, de curând, o excursie la Muzeul Antipa din București. „Sunt doar cinci fete în tot colegiul. Anul acesta nu avem nici o bobociță. În ceilalți ani, pentru că aveam fete, le formam încă din clasa a IX-a și organizam «Balul gâscanilor». Dar băieții nu se implică la fel de bine ca fetele și din acest motiv nu putem organiza anul acesta balul”, a declarat Luminița Balaban, directorul adjunct al Colegiului Tehnic Auto „Traian Vuia” din Focșani.

Profesia de pedagog atractivă pentru băieți

Nu același lucru se poate spune despre băieții care dau semne că sunt atrași de meseria de învățător, chiar dacă aceasta este mai degrabă caracteristică fetelor. În anul școlar 2011 – 2012 s-au înscris în clasa a IX-a la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani nu mai puțin de 42 de elevi. Evident, în clase aceștia sunt minoritari în comparație cu fetele, însă nu lipsesc cu desăvârșire, așa cum se întâmplă în cazul fetelor de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”. Astfel, la Liceul Pedagogic, în clasele a X-a învață 38 de băieți, iar în clasele a XI-a învață 29 de băieți. În clasele a XII-a învață 22 de băieți.
Așadar, la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, dintr-un total de 703 elevi, 138 sunt băieți, spre deosebire de Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”, unde procentajul este covârșitor în favoarea băieților.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?