Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Cura cu ouă de prepeliţă


Ouăle se administrează dimineața, în loc de cafea (la care trebuie să renunțați în timpul tratamentului, pentru acel moment al zilei), înainte de micul dejun. Este recomandabil să fie înghițite crude și cu gălbenușul întreg, fără sare, zahăr sau alte substanțe aromate. Dacă nu suportați să-l înghițiți pur și simplu, puteți să-l amestecați cu miere de albine sau pulpă de fructe. Micul dejun se va servi după aproximativ două ore, acesta fiind alcătuit, de preferință, din hrană rece. În cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumătate de oră după administrarea conținutului ouălor. În timpul tratamentului, dacă veți consuma băuturi alcoolice, efectele terapeutice se vor reduce cu cel puțin 50%.
Tratamentul se poate relua după trei săptămâni de pauză – la adulți, iar la copii – după două, trei luni. Există mai multe scheme de tratament, în funcție de vârstă, de afecțiuni și de recomandările medicului. Iată, mai jos, câteva dintre ele. Este foarte important să se consume ouă proaspete:
1. Cura de 60 de ouă în 30 de zile, pentru copii între un an și trei ani : se vor administră câte două ouă zilnic.

2. Cura de 60 de ouă în 20 de zile, pentru copii între 4 și 7 ani: se vor adminsitra câte trei ouă zilnic. 

3. Cura de 90 de ouă în 30 de zile, pentru copii între 8 și 10 ani: se pot administra câte trei ouă zilnic.

4. Cura de 120 de ouă în 32 de zile, pentru copii/ adolescenți între 11 și 15 ani: în primele patru zile se vor lua câte trei ouă pe zi, iar între zilele 5 și 30 se vor lua patru ouă. În ziua 31 se vor lua trei ouă, iar în ziua 32 un ou.

5. Cura de 120 de ouă în 26 de zile, pentru adulți și adolescenți între 16 și 18 ani: se respectă schema de mai jos, doar că în a 25-a și a 26-a zi se iau trei, respectiv două ouă.

6. Cura de 240 de ouă în 50 de zile, numai pentru adulți: în primele două zile se vor lua trei ouă pe zi, în a treia zi patru ouă, iar începând cu ziua a patra până la ziua 48 (inclusiv) se vor administra câte 5 ouă pe zi. În a 49-a zi se vor lua trei ouă, iar în a 50-a zi se vor lua două ouă pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?